Dünya Çevre Günü’nde yürüyüş yapıldı, karikatür sergisi açıldı – D20Haber
13.02.2025, Perşembe
0 °C / 9 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Dünya Çevre Günü’nde yürüyüş yapıldı, karikatür...

Dünya Çevre Günü’nde yürüyüş yapıldı, karikatür sergisi açıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Haziran 2024 Çarşamba - 14:43Güncelleme: 5 Haziran 2024 Çarşamba - 14:43
Dünya Çevre Günü’nde yürüyüş yapıldı, karikatür sergisi açıldı

Denizli’de, Dünya Çevre Günü kutlandı. Kutlamalar kapsamında kortej yürüyüşü yapıldı, çevre temalı karikatür sergisi açıldı.

5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen kutlamalar, Atatürk Anıtı’na çelenk konulması ve saygı duruşuyla başladı. Buradaki programa Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi Başkanvekili Ali Marım, DESKİ Genel Müdürü Prof Dr Ali Aydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Özgür Başkurt, il müdürleri, daire başkanları, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Törenin ardından Denizli Büyükşehir Belediye Bandosu eşliğinde Delikliçınar Meydanı’na kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Kortejde çevre duyarlılığına yönelik pankartlar dikkat çekerken, vatandaşlar yürüyüşe alkışlarla destek verdi.

KARİKATÜR SERGİSİ AÇILDI

Haberin DevamıReklam




Daha sonra Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Karikatürcüler Derneği iş birliğinde belediye önünde düzenlenen Türkiye Çevre Haftası Karikatür Sergisi’nin açılışı gerçekleştirildi. Marım, serginin açılışında çevre sorunlarına dikkati çekerek, her geçen gün dünyanın çok büyük çevre sorunları ile karşılaştığını söyledi.

Yaşanan kirliliğe vurgu yapan Marım, “Toprağımız kirli, havamız her geçen gün kirleniyor. Gün geçtikçe su kaybı artıyor. Tarımda yetişen her türlü ürünün sağlıklı su ile beslenmesi zorlaşıyor. Kentlerde her geçen gün artan sanayileşmenin getirdiği çevre sorunlarının önüne geçebilmek adına belediyeler elinden gelen gayreti gösteriyor. Çalışmalarımızı sürdüreceğiz, halk arasında çevre bilincini oluşturmamız gerekiyor. Bu bilinci oluşturabilirsek yaşanabilir bir dünyayı birlikte kurabiliriz. Karikatürcüler Derneğine bu anlamlı çalışmaları için teşekkür ediyorum” dedi.

Marım ve beraberindekiler daha sonra hava kirliliği, çevre kirliliği, enerji ve su verimliliği, iklim değişikliği, geri dönüşüm konularında 50 eserin yer aldığı sergiyi gezdi.