Dört ilçede çok sayıda mahalle elektriksiz kaldı – D20Haber
24.04.2024, Çarşamba
18 °C / 34 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Dört ilçede çok sayıda mahalle elektriksiz...

Dört ilçede çok sayıda mahalle elektriksiz kaldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 4 Mart 2022 Cuma - 16:27Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi - 11:07
Dört ilçede çok sayıda mahalle elektriksiz kaldı

Denizli’ye üç gün önce yağan karın ardından Serinhisar, Acıpayam, Kale ve Çameli ilçelerinde çok sayıda mahalle karanlığa gömüldü.

Kar yağışının görüldüğü yüksek kesimlerde günlük yaşam olumsuz etkilenirken, bazı ilçelerde de iletim hatlarındaki problemler nedeniyle elektrik kesintileri görüldü. Elektrik kesintisinin en yoğun görüldüğü ilçeler Acıpayam, Serinhisar, Çameli ve Kale oldu.

KOCAPINARLILAR 3 GÜNDÜR ELEKTRİK BEKLİYOR

Serinhisar’ın 600 nüfuslu mahallesi Kocapınar, enerji nakil hattındaki direklerini devrilmesi nedeniyle üç gündür elektriksiz. Vatandaşlar, 2 Mart Çarşamba günü kar yağışıyla birlikte elektriklerin kesildiğini, arızanın hala giderilmediğini bildirdi.

Mahalle sakinlerinden İbrahim Alkan, yaşanan problemi “Kar yağdı, elektrikler gitti. Ne zaman gelecek bilmiyoruz. Hiçbir şeyden haberimiz yok. Kimse açıklama da yapmıyor. Sonuçta elektrik yarım saat bir saat beklenir ama üç gün beklenmez. Bilgi veren yok” sözleriyle dile getirdi.

“TELEFONU ARABADAN ŞARJ ETTİK”

Hasan Söylemez ise, süt tanklarının çalışmadığını belirterek, “Elektrik üç gündür yok. Süt tankları çalışmıyor, sağım yapılamıyor. Dünyadan haberimiz yok. Telefonu bile arabadan şarj ettik” diye konuştu.

Köy Muhtarı Mutlu Solmaz da ekipleri aradıklarını belirterek, “Ağaç devrilerek hatları koparmış. Ayrıca direk devrilmiş. Kar yağınca sıkıntı oldu. Ekipler yarım saate gelip durumu çözeceklerini söylediler” ifadelerini kullandı.

KALE’DE 6 MAHALLEDE SIKINTI YAŞANDI

Elektrik arızalarının yoğun yaşandığı ilçelerden birisi de Kale oldu. İlçeye bağlı Çamlarca, Gülbağlık, Gölbaşı, Doğan ve İnceğiz mahalleleri elektrik kesintilerinden etkilenen yerleşim birimleri. Kale Kaymakamlığı konuyla ilgili "Enerji hatları drone ile kontrol edilmekte ve arızaların tespit edilebilmesi için hatlardaki enerji akımı kontrollü olarak kesilmektedir" açıklamasını yaptı.

SÜT ÜRETİCİLERİNİ VURDU

Acıpayam’da nakil hatlarına ağaç devrilmesi sonucu 13 mahalleye elektrik verilemedi. İlçenin Yeniköy, Gümüş, Yazır, Ucarı, Yumrutaş, Karaismailler, Yukarı Alaattin, Kırca, Apa, Kumafşarı, Ören, Pınaryazı ve Dodurgalar mahallelerinde elektrik kesintisi yaşandı.

Kesinti nedeniyle soğuk tanklarda bekletilen sütler kesildi, kullanılamaz duruma geldi. Sütlerini soğuk zincire dahil edemeyen üreticiler, bu nedenle hayvanlarını sağmadı. Yapılan çalışmalarından sonra gün içinde bu mahallelere elektrik verilmeye başlandıysa da Dodurgalar’da problem devam etti. Üreticiler kahvehanede lüks ışığı altında elektriğin gelmesini bekledi.

Dodurgalar Tarımsal Kalkınma Kooperatifinden Muhammet Deniz, elektrik kesintisinin üreticiyi olumsuz etkilediğini belirterek, “3,5 ton süt tankımızda kesildi. Bu gün de akşama kadar hayvanları sağamadık. Mağduruz” dedi.

ÇAMELİ’DEKİ ABONELER DE ETKİLENDİ

Çameli de elektrik kesintisinden nasibini aldı. Kaymakamlık kesintilerle ilgili olarak “İlçe genelinde yaşanan elektrik kesintisine yönelik ilgili kurumlarımız arıza tespiti ve giderilmesi çalışmalarına devam etmekte. Vatandaşlarımızın gerekli tedbirleri almaları, ihtiyaç halinde ise kaymakamlığımıza başvurmaları gerekmektedir” durusunu yaptı.