Dolu ve su baskınları zarara yol açtı – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Dolu ve su baskınları zarara yol...

Dolu ve su baskınları zarara yol açtı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2023 Cuma - 11:09Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma - 11:10
Dolu ve su baskınları zarara yol açtı

Denizli’de, mayıs ayının sonlarına doğru başlayan ve halen devam eden yağışlı günler, çiftçiyi hem sevindirdi hem üzdü. Sevindirdi, kuraklık tehlikesi büyük ölçüde geride kaldı. Üzdü, ekili alanlar su baskınına uğradı, dolu yağışı da bahçeleri vurdu.

İlkbahar yağışlarının gecikmeli de olsa düşmesi sonbahar ve kış mevsimlerinin kurak geçtiği Denizli için umut kaynağı oldu. Ancak, yağmurun kuvvetli sağanak şeklinde olması, yer yer dolu yağışlarının görülmesi beraberinde önemli ürün kayıplarını da getirdi.

Çiftçinin sıkıntılı bir süreçten geçtiğini vurgulayan Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, buna şimdi de aşırı yağışların ekili alanlarda, dolunun da meyve ve sebze bahçelerinde yol açtığı zararın eklendiğini belirtti.

İklim olarak farklı bir mayıs ayı yaşandığına dikkati çeken Gemici, “Kuraklıktan korkarken, yağışların zamansız gelmesi, doluya dönmesi, su baskınlarının yaşanması ekili alanlarda zararların doğmasına neden oldu. Honaz'da yaşanan dolu yağışı kirazlara zarar verirken, Pamukkale'de kekikler kuvvetli yağmur yağışlar nedeniyle hasar gördü. Pamuklar mantar hastalıklarına maruz kaldı. Buna benzer birçok durum maliyetleri artıran ve ilerleyen dönemlerde de kalite ile verimi düşürecek olan sebepler” dedi.

DENİZLİ (İHA)