Doktor ve sağlık çalışanlarına saldıran hasta gözaltına alındı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Doktor ve sağlık çalışanlarına saldıran hasta...

Doktor ve sağlık çalışanlarına saldıran hasta gözaltına alındı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Haziran 2022 Perşembe - 22:43Güncelleme: 10 Haziran 2022 Cuma - 11:17
Doktor ve sağlık çalışanlarına saldıran hasta gözaltına alındı

Denizli’nin Kale ilçesinde, tedavi için geldiği hastanenin acil servisinde görevli doktor ve sağlık personeline saldırıp tehdit eden hasta gözaltına alındı.

Kale Devlet Hastanesindeki olay bu akşam saatlerinde meydana geldi. Hastanenin acil servisine gelen C.K., tedavisi sırasında sağlık çalışanlarına saldırıda bulundu. Beyaz kod verilmesiyle hastaneye gelen polis ekipleri, C.K.’yi gözaltına aldı.

VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

Bu arada, Denizli Valiliği de olayla ilgili açıklama yaptı. Açıklama şöyle:

“09.06.2022 günü Saat:19.30 sularında Kale Devlet Hastanesi Acil Servisinde C.K. isimli bir vatandaş tedavisi sırasında sağlık çalışanlarına saldırmış ve verilen beyaz kod üzerine İlçe Emniyet Amirliğine bağlı ekibimiz ivedi şekilde hastaneye intikal etmiştir. Hastane acil servisinde çalışan doktorlara tehdit-hakaret ve fiziksel saldırıda bulunan, psikolojik tedavi gören C.K. isimli şahıs, polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Fiziksel şiddete maruz kalan hekimimiz Tavas Devlet Hastanesinden darp raporu almıştır. Konuyla ilgili gerekli adli ve idari işlemler derhal başlatılmıştır.
Saldırıya uğrayan doktorlarımız başta olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz."

TABİP ODASI PEŞİNİ BIRAKMAYACAK

Bu arada, Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Necdet Fazıl Ardıç, yaptığı açıklamada olayın peşini bırakmayacaklarını belirtti. Ardıç, “Sağlık çalışanlarına yönelik şiddeti kınıyoruz. Hekimimiz talep ederse hukuki destek ve ücretsiz danışmanlık hizmeti vereceğiz. Oda olarak bu işin peşini bırakmayacağız. Denizli Tabip Odası ve Hukukçu Hekimler Derneği bu olayda davaya müdahil olarak katılacak” ifadelerini kullandı.