Dev yılanı gördü, kaçmayıp fotoğrafladı – D20Haber
22.04.2025, Salı
14 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Dev yılanı gördü, kaçmayıp fotoğrafladı

Dev yılanı gördü, kaçmayıp fotoğrafladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Nisan 2025 Pazartesi - 14:42Güncelleme: 21 Nisan 2025 Pazartesi - 14:43
Dev yılanı gördü, kaçmayıp fotoğrafladı

Denizli’nin Buldan ilçesinde tarlasına çalışmaya giden çiftçi, boyu iki metreye yakın olan yılanla karşılaştı. Yılanı görünce kısa süren bir şaşkınlık yaşayan Yusuf Kaba, ardından cep telefonuyla onu fotoğrafladı.

Sıcak havanın yeniden hissedilmesiyle birlikte doğadaki canlılarda da hareketlilik başladı. Bulundukları ortamdan yüzeye çıkanlar arasında görüntüsüyle çoğu kimsede korkuya sebebiyet veren yılanlar da yer alıyor.

Buldan’ın Gülalan Mahallesi’nde de tarlasına çalışmaya giden Yusuf Kaba, duyduğu sesle hareketsiz kaldı. Sesin geldiği yöne baktığında boyu iki metreye yaklaşan bir yılan gördü.

Halk arasında “bozyörük” ismi verilen zehirsiz Hazer yılanını (Dolichophis caspius) bir süre izleyen Kaba, cep telefonuyla fotoğrafını çekti.

Haberin DevamıReklam




Anadolunun belli bölgelerinde yaşayan ve boyu 140–160 cm arasında değişen bu türün bazılarının boyu iki metreyi aşabiliyor. Zehirsiz olan, çoğunlukla gündüzleri avlanan bozyörük yılanı, vadi yamaçları, seyrek çalılıklar, çimenli açık alanlar, bahçe ve mezarlıklarda yaşıyor.

Hazer yılanı zehirli olmasa da vahşi olarak kabul ediliyor, hızlı ve uyarı vermeden ısırmasıyla biliniyor. Tarım zararlısı olarak bilinen kemirgenleri ve diğer türleri avladıkları için doğal haşere kontrolünde önemli rol oynuyorlar.