Cumhuriyet Bayramı kutlamaları – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2022 Cumartesi - 13:34Güncelleme: 29 Ekim 2022 Cumartesi - 14:34
Cumhuriyet Bayramı kutlamaları

Denizli’de, Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yılı düzenlenen tören ve etkinliklerle kutlanıyor. Valilik önündeki törende Cumhuriyet heyecanı bir kez daha yaşanırken, askeri birliklerin silahlı gösterisi dikkat ve ilgiyle izlendi.

Cumhuriyet bayramı kutlamalarının bugünkü bölümü Vali Ali Fuat Atik’in makamında kutlamaları kabulüyle başladı.

Ardından Vali Atik ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, törene katılan birliklerin, öğrencilerin ve halkın bayramını kutladı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından Vali Atik, günün önemini dile getiren konuşmasında Cumhuriyet’in önemini vurguladı. Atik, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 99. yılını, ülke genelinde olduğu gibi kentte de büyük bir coşku içinde kutladıklarını söyledi.

Vali Atik, milletin ortak eseri Cumhuriyet’in ülkenin çağdaş ve demokratik bir ülke olarak varlığını ve gelişimini sürdürmesinin en önemli güvencesi olduğunu kaydetti.

Ödül töreni, şiirlerin okunması ve halk oyunları gösterileriyle devam eden törende, Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığında görevli askerler “tüfekli hareketler” gösterisi sundu. Mehmetçikleri bu gösterisini törene katılanlar ilgiyle izledi.

Valilik önündeki tören askeri birlikler ve öğrencilerin geçit resmiyle sona erdi.