Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı – D20Haber
26.06.2024, Çarşamba
23 °C / 40 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2023 Pazar - 12:44Güncelleme: 29 Ekim 2023 Pazar - 12:44
Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıldönümü, tüm yurtta olduğu gibi Denizli’de de düzenlenen törenlerle kutlandı. Törende konuşan Vali Ömer Faruk Coşkun, “Cumhuriyet; erdemin, çalışmanın, bir bütün olmanın adıdır” dedi.

Kentte dün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının bugünkü bölümü Vali Ömer Faruk Coşkun’un makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tebrikat törenine kurum müdürleri, askeri erkan ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR

Valilik makamındaki törenin ardından Vali Ömer Faruk Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, alandaki vatandaşların, askeri birliklerin ve öğrencilerin bayramını kutladı.

VALİ COŞKUN: CUMHURİYET ERDEMİN, BÜTÜN OLMANIN ADIDIR

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından günün önemini belirten konuşma yapan Vali Coşkun, Türk milletinin Cumhuriyet’in 100. yıl dönümünü kutlamanın gurur ve coşkusunu yaşadığını vurguladı.

Cumhuriyet’in Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde Türk milletinin her türlü imkansızlığa rağmen vatan sevgisi hürriyet ve İstiklal aşkıyla inanç ve azimle girdiği kurtuluş mücadelesinin ardından kurulduğunu belirten Coşkun, şunları söyledi:

Haberin DevamıReklam




“Cumhuriyet; erdemin, çalışmanın, bir olmanın, kardeşçe birbirimizi kucaklamanın ve kenetlenmenin, millet olarak el birliği ve gönül birliği ile hareket etmenin bir bütün olmanın adıdır.

Bu anlayışla Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs günü Samsun’da yaktığı meşale, Anadolu’nun dört bir yanından benimsenerek Türk Milletinin azim ve kararlılıkla Kurtuluş Savaşı mücadelesinde bir ve bütün olabilmeyi başarmanın yolunu açmıştır.

Destansı işlere imza atılarak tarihe damgasını vuran Cumhuriyetimizin ilk asrını şanla, şerefle başarılarla tamamladık. Şimdi bizlere düşen vazife, Cumhuriyetimizin güçlü yürüyüşünü her ne pahasına olursa olsun sürdürmektir. Yarınlarımızın en kati güvencesi olan Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında büyük Türkiye’nin geleceği için daha güçlü adımlar atmaktır.

Bu şuurla millet olarak ülkemizin ve şehrimizin her alanda kalkınması, güçlenmesi, büyümesi, huzur içinde yarınların inşa ve ihyasının sağlanması adına hep birlikte daha çok çalışacağız. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.

GÖSTERİLER BEĞENİYLE İZLENDİ

Şiirlerin okunması, Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı Çocuk Korosunun konseri ile devam eden törende, halk oyunları ekipleri ve Jandarma Asayiş Komando Bölük Komutanlığınca tüfekli gösteri sunuldu.