Cumhuriyet Balosu yoğun katılımla yapıldı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Cumhuriyet Balosu yoğun katılımla yapıldı

Cumhuriyet Balosu yoğun katılımla yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ekim 2022 Cumartesi - 10:42Güncelleme: 29 Ekim 2022 Cumartesi - 12:07
Cumhuriyet Balosu yoğun katılımla yapıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin 99’uncu kuruluş yıldönümünde düzenlenen “Cumhuriyet Balosu” yoğun katılımla yapılırken, etkinlikte konuşan Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç, “Türkiye Cumhuriyeti iki kelime ama çok büyük bir anlam yüklüdür. Adını hak ederek almıştır. Onun altına başka bir anlam yükleyemezsin, durmaz. Türkiye Cumhuriyeti boyun eğmemek demektir” ifadelerini kullandı.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Denizli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Denizli Şubesi ve Denizli Tabip Odası tarafından düzenlenen “Cumhuriyet Balosu”, Marla Restoran’da yapıldı. Etkinliğe CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve üyeleri ile iş insanları katıldı.

AKDEMİR: CUMHURİYET EN SIKINTILI YILLARINI YAŞAMAKTADIR

Renkli geçen ve müzik dinletileri ve zeybek gösterilerinin sunulduğu baloda konuşan ADD Denizli Şube Başkanı Azize Akdemir, Cumhuriyet’in 99 yıl önce maddi ve manevi yıkıma uğramış topraklarda doğduğunu belirtti. Akdemir, “Bizim için Cumhuriyet sadece bir kutlama değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği değerleri korumaktır. Varlığımızın yegane sebebi olan Cumhuriyetimiz 99 yıllık tarihinde en zor, en sıkıntılı yıllarını yaşamaktadır. Harici ve dahili düşmanlar Cumhuriyetimizin temel değerlerine, devrimlerine ve 99 yıllık kazanımlarına saldırmakta, her geriye doğru savruluşu da halkımıza başarı olarak sunmaktadırlar. Tüm bu olumsuz koşullarda Cumhuriyetimizden ve onun temel değerlerinden vazgeçecek, yılacak değiliz. Biz Atatürkçüler, her an ve koşulda görev başındayız” dedi.

YILDIZ: 29 EKİMLER SADECE KUTLAMA GÜNÜ DEĞİLDİR

ÇYDD Denizli Şube Başkanı Halime Yıldız ise, konuşmasında “Bizim için 29 Ekimler sadece bir kutlama günü değildir. Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde kazanılan Cumhuriyet değerlerini korumak ve yaşatmak için and içtiğimiz gündür. Büyük liderler geleceğe bıraktıkları mirasla yaşamaya devam eder. Mustafa Kemal Atatürk de yaşamı boyunca savunduğu hür, bağımsız ve çağdaş bir ülke idealinden asla vazgeçmeyerek bizlere en büyük emaneti laik Türkiye Cumhuriyeti’ni bıraktı” ifadelerini kullandı.

ARDIÇ: TÜRKİYE CUMHURİYETİ ÇOK BÜYÜK ANLAM YÜKLÜDÜR

Denizli Tabip Odası Başkanı Prof Dr Fazıl Necdet Ardıç da Cumhuriyet karşıtlarını sert sözlerle eleştirerek, Cumhuriyet’in 10 satırlık mesajlara, subliminal mesajlar yerleştirilen videolara, selfie’lere sığdırılmak istendiğini belirtti. Prof Dr Ardıç, şunları söyledi:

“Ne zaman ‘efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ deseler içimde bir şey titrer. Ben, sizlere Cumhuriyetin erdemini, tarihini anlatacak değilim; hepiniz benden daha iyi biliyorsunuz. Göreceksiniz reklamlarda, sosyal medyada Türkiye Cumhuriyeti’nin 99. yılı başlığıyla birçok şey paylaşılacak. Standart 10 satırlık mesajlar, 3 saniyede bakılacak güzel resimler, 280 karaktere sığacak özlü sözler, 2 dakikada subliminal mesajlar yerleştirilmiş videolar her yeri dolduracak. Selfie’ler her yeri dolduracak. İlan edeceğimiz Cumhuriyet bu mudur? Türkiye Cumhuriyeti’nin anlamı bu mudur?

Günümüzde kelimeler anlamsız, hepsi birer resim. Arkaları boş. İstediğiniz anlamı yüklemekte serbestsiniz. Yeter ki öndeki imaj bozulmasın. İstiyorlar ki Türkiye Cumhuriyeti de böyle bir şey olsun, resim olsun, arkasını istediğimiz gibi dolduralım ama Türkiye Cumhuriyeti iki kelime çok büyük bir anlam yüklüdür. Tıpkı kadim geleneklerimizde olduğu gibi adını hak ederek almıştır. Onun altına başka bir anlam yükleyemezsin, durmaz. Türkiye Cumhuriyeti boyun eğmemek demektir. Türkiye Cumhuriyeti yorulmamak demektir. Türkiye Cumhuriyeti direnmektir, zaferdir, bağımsızlıktır. Türkiye Cumhuriyeti halktır, eşitliktir, meclistir. Türkiye Cumhuriyeti devrim demektir. Gençliktir, eğitimdir, bilimdir. Türkiye Cumhuriyeti mutluluktur, coşkudur, umuttur.

Nefret üzerinden geçinenler, korkulardan beslenenler, kifayetsiz muhterisler, kendini her şeyin üstünde görenler bu anlamı kavrayamaz, üzerinde taşıyamazlar.

Türkiye Cumhuriyeti’nin anlamı o kadar güçlüdür, arkasındaki hikaye o kadar derindir ki; bizler hepimiz toprak olduğumuzda bile o ilelebet payidar kalacaktır. En büyük bayramımız hepimize kutlu olsun.”