Cemevinin temeli törenle atıldı – D20Haber
05.05.2024, Pazar
10 °C / 22 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Cemevinin temeli törenle atıldı

Cemevinin temeli törenle atıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 8 Ekim 2022 Cumartesi - 10:49Güncelleme: 8 Ekim 2022 Cumartesi - 10:49
Cemevinin temeli törenle atıldı

Denizli’nin Honaz ilçesinde “Ardıçlı Baba Cemevi”nin temeli düzenlenen törenle atıldı. Temel atma töreninde konuşan Vali Ali Fuat Atik, “Bizim için cami neyse cemevi de aynıdır” ifadesini kullandı.

Honaz’ın Dereçiftlik Mahallesi ile Burdur-Çavdır, Bilecik-Bozüyük, Aydın-Koçarlı ve Kırklareli-Babaeski'de yapılacak cemevlerinin temeli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da video konferans sistemiyle katıldığı törenle atıldı.

Cemevleri Temel Atma ve Toplu Açılış Töreni'nde konuşan Erdoğan, ülke genelinde inşası tamamlanan 4 cemevinin açılışı, 7 cemevinin de temel atma töreni dolayısıyla bir arada olduklarını söyledi.

Vali Ali Fuat Atik ise, Ardıçlı Baba Cemevi’nin bir hikayesi olduğunu, 7-8 ay önce Dereçiftlik Mahallesi’ni ziyaretinde "Benden isteğiniz nedir?" diye sorduğunda, "Bizim bir cemevi arazimiz var, yıllardır bekliyor, tahsisi yapılmadı. Tek isteğimiz bu arazinin bize tahsis edilmesi" yanıtını aldığını, hemen talimat vererek arazinin amaca uygun tahsisini sağladıklarını söyledi.

"NİFAK TOHUMLARI EKİLDİ"

Temel atmanın da kendilerine nasip olduğunu kaydeden Atik, "İnşallah inşaatımız bittikten sonra hep birlikte bu ibadethanenin açılışını yaparız. Bizim için cami neyse cemevi de aynıdır. İkisi de bizim değerimiz, ikisinin de birbirinden farkı yoktur. İkisi de Müslümanların ibadethanesidir. Bizler konuya böyle bakıyoruz. Müslümanız elhamdülillah ama geçmişte belki birbirimizi anlayamadık ve aramıza mesafeler girdi. Nifak tohumları ekildi. Biz artık o günleri yaşamak istemiyoruz. Birlik-beraberlik içinde devletimize, Cumhuriyetimize hep birlikte sahip çıkmak istiyoruz. İnancı, mezhebi, meşrebi, etnik kökeni ne olursa olsun devlet olarak bizim tek bir hassasiyetimiz var: Türkiye Cumhuriyeti devletine sadakatle bağlı olmak" dedi.

"BİZ BİRİZ, AYNI MAYADAN YOĞRULDUK"

Yaşanan tarihsel olayların gelecek için ders olması gerektiğini belirten Atik, “Hazreti Hüseyin Efendimizin, cennet gençlerinin Efendisi'nin katledilmesi bir mezhebin meselesi değildir. Müslümanın iman meselesidir. Bunun için de ben bu dünyada da öbür dünyada da Alevi, Bektaşi ,Tahtacı kardeşlerimin imanına, inancına şehadet edeceğim. Biz biriz, biz canız, biz aynı mayadan yoğrulduk. Bizim adımız farklı olabilir ama soyadımız aynı. Bizim yolumuz ayrı olabilir ama ulaşacağımız menzil aynı. Ya Allah ya Muhammet ya Ali diyen insanları, canları başka görmek, bizden görmemek bize yakışmaz" diye konuştu.

 

TÖRENE KATILANLAR

Ardıçlı Baba Cemevi için düzenlenen törene Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Nurettin Ateş, Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Honaz Kaymakamı Hamit Genç, Denizli İl Emniyet Müdürü Kenan Yıldız, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Cemevi Dedesi Musa Kocaer ve vatandaşlar katıldı.