Leblebiyi beğenmedi, CİMER’e şikayet etti – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Leblebiyi beğenmedi, CİMER’e şikayet etti

Leblebiyi beğenmedi, CİMER’e şikayet etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Ekim 2023 Salı - 12:55Güncelleme: 10 Ekim 2023 Salı - 12:59
Leblebiyi beğenmedi, CİMER’e şikayet etti

Denizli’de, alışveriş yapmak için girdiği kuruyemişçide esnafın tavrını beğenmeyen ve leblebinin istediği gibi olmadığını belirten bir kişi, Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) şikayette bulundu. Şikayet üzerine denetim yapılan kuruyemişçiye Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğince (DESOB) cezai işlem uygulandı.

Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (DESOB) Genel Sekreteri Yunus Emre Gönç, rutin denetimlerin yanı sıra CİMER’e gönderilen şikayetlere bağlı denetimlerin de devam ettiğini söyledi. Gönç, bir kişinin alışveriş yapmak için kuruyemişçiye girdiğini, esnafın tavrından hoşnut kalmadığını ve leblebinin istediği gibi olmadığını belirterek CİMER’e şikayette bulunduğunu aktardı.

Kusurun küçük ya da büyük olmasının önemli olmadığının altını çizen Gönç, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Bir vatandaş kuruyemişçiye gidiyor. Yanında çocuğu var ve kuruyemişçiden 4 TL’lik leblebi almak istiyor. Sıcak leblebiden istediğini belirtiyor. Esnaf ise leblebinin tam olarak pişmediğini düşünerek içeriden pişmiş olanlardan veriyor. Bu durum üzerine vatandaş leblebiyi kabul etmiyor. Kuruyemişçiden ayrılıyor ve durumu CİMER’e yazıyor. Kuruyemişçinin tavrından memnun kalmadığını, leblebinin istediği gibi olmadığından bahsediyor. CİMER’de Denizli Valiliği aracılığıyla Denizli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ne durumun incelenmesini istiyor. Biz DESOB olarak gelen yazı üzerine gerekli incelemeyi başlatarak, işyerinde denetimde bulunduk. Sonuç olarak birlik tarafından işlem uygulandı. Bakanlığa gerekli bilgiler aktarıldı. Gerekli denetlemeleri yapmaktayız. Bu konuda esnaflarımızın, vatandaşlarımızın da daha dikkatli olmaları ve anlayış içerisinde bulunmaları temennimizdir.”

DENİZLİ (İHA)