Kiraya vereceği evi için kredi puan raporu istedi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kiraya vereceği evi için kredi puan...

Kiraya vereceği evi için kredi puan raporu istedi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:44Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba - 11:45
Kiraya vereceği evi için kredi puan raporu istedi

Denizli’de, bir internet sitesi üzerinden evini kiralamak isteyen ev sahibi, aylık 15 bin lira kiranın yanı sıra bankalardaki kredi puan durumunu gösteren rapor talep etti.

Pamukkale ilçesine bağlı Siteler Mahallesi’ndeki evini kiraya vermek isteyen ev sahibi, bir internet sitesinde ilan yayımladı. Aylık 15 bin lira istenen kiralık dairenin ilanını gören Duygu Kaya, mülk sahibi ile iletişime geçti.

 

“KREDİ NOTU RAPORUMU İSTEDİ”

Ev sahibinin kendisini şaşırtan isteklerde bulunuğunu söyleyen Kaya, “İnternette kiralık daire ilanları ararken kendime uygun olabilecek kiralık daire ilanı ile karşılaştım. İlanı inceledikten sonra ev sahibini aradım. Görüşme sırasında benden gelir raporumu ve kredi notu raporumu talep etti. İnanılmaz bir şeydi ve çok şaşırdım. İlanlarda birçok tuhaf durum ile karşılaştım ama bu daha ilginç bir durumdu. Tabii alışkın olmadığımız bu duruma karşı tepkisiz kalamadım" dedi.

Kira fiyatlarının arttığını, bu sebeple ev bulmanın zorlaştığını ifade eden Kaya, "Bunların üstüne ilginç şartlar ile karşı karşıya kalınca tuhaf olduk. Söyleyecek hiçbir şey bulamıyorum. Allah sonumuzu hayır etsin” diye konuştu.

“İLGİNÇ İSTEKLER GELMEYE BAŞLADI”

İlçede emlakçılık yapan Sinan Yıldız ise, mülk sahiplerinden kendilerine ilginç isteklerle gelmeye başladığını ve bu istekleri kiracılara anlatmaya çekindiklerini dile getirdi. Yıldız, “Sigara içmeyen, adli sicil kaydı ve SGK belgesi isteyenler ile karşılaştık. Açıkçası, kredi notu raporu ve gelir belgesini isteyenler ile ilk defa karşılaştık. Bu konuyu duyduğumuzda şoke olduk” ifadelerini kullandı.

“MECBUREN TUTACAKLAR DÜŞÜNCESİ ÜST DÜZEYDE”

Mülk sahiplerinin kiralama ve satış sitelerini bir nevi ekspertiz gibi gördüklerini aktaran Yıldız, şunları söyledi:

“Mülk sahipleri kiralama ve satış internet sitelerini bir nevi expertiz gibi görüyor. 'Onun dairesi 15 bin TL yapıyorsa, benim dairemi 20 bin TL kiraya verelim' gibi talepler son zamanlarda çok gelmeye başladı. Tabii ki depremden dolayı yaşanan kiralık daire azalması nedeniyle fahiş fiyatları yazıp, 'mecburen tutacaklar' düşüncesi maalesef en üst düzeyde. Bu noktada yaşanan zor günleri matematiksel değil, gönül bağıyla bir birimizi idare etmek gerekiyor. Son olarak kredi notunun istenmesi olayına gülsek mi ağlasak mı bilemedim. Ev sahipleri ve kiracılar arasında yılan hikayesine dönmüş bir olay var. Yetkililerin bu durum için ilerleyen süreçte önlem alacağını düşünüyorum.”

DENİZLİ (İHA)