Banka şubesi kapatmaya tepki: Traktörle yol kapattılar – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Banka şubesi kapatmaya tepki: Traktörle yol...

Banka şubesi kapatmaya tepki: Traktörle yol kapattılar

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ağustos 2023 Cuma - 13:45Güncelleme: 18 Ağustos 2023 Cuma - 13:46
Banka şubesi kapatmaya tepki: Traktörle yol kapattılar

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde bulunan kamu bankası şubesinin kapatılarak bir başka yere taşınmasına tepki gösteren vatandaşlar, oturma eyleminin ardından bu kez traktörle yol kapatma eyleminde bulundu.

Akköy Mahallesi’nde 1985 yılından bu yana 15 mahalleye hizmet veren Ziraat Bankası Şubesinin Karahayıt Mahallesi’ne taşınması kararına tepkiler sürüyor. 38 yıldır hizmet aldıkları banka şubesinin kapanacağını öğrenen yüzlerce mahalleli, ikinci defa banka şubesi önünde oturma eylemi yaptı. Ardından da traktörle yolu kapattılar. Uzun süre trafiğe kapatılan yolu açmak için bölgeye çok sayıda güvenlik gücü sevk edildi. Banka şubesi önünde gerçekleşen eylem devam ediyor.

Eyleme katılanlar, karardan vazgeçilmemesi durumunda 15 mahallenin yerel seçimlerde oy kullanmayacağını ve banka mevzuat hesaplarını kapatacaklarını söyledi. Bir çözüm bulunmaması durumunda üçüncü eylemlerinde ise açlık grevi yapacaklarını dile getirdiler.

KARAR DEĞİŞMEZSE YEREL SEÇİMDE OY KULLANMAYACAKLAR

Banka şubesinin taşınması kararına tepki gösteren Halil İbrahim Çetin, banka şubesinin 1985 yılından bu yana Akköy'de hizmet verdiğini, Akköy’ün çevresindeki 15 mahallede ikamet edenlerin bu şubenin hizmetinden yararlandığını belirterek, şunları söyledi:

“Yıllardan beri bu banka şubesi çürük değil de şimdi mi bir takım oyunlarla bu hale getirildi? Akköy bankasının Akköy'de hizmet vermesini istiyoruz. Bankanın taşıma kararı iptal edilmediği takdirde eyleme devam edeceğiz. Pamukkale Belediyesi Meclisinde Akköy'de bulunan kamu bankasının kalması kararı alınmasını istiyoruz. Eğer istediğimiz karar alınmazsa mart ayında planlanan seçimde yerel seçimlerde Akköy dahil 15 mahalle olarak oy kullanmayacağız ve sandığa gitmeyeceğiz. Yetkililer ile görüştük ama bize bu taşıma kararı hakkında net bir şey söyleyemediler. Hatta açıklık grevi kararı almayı düşünüyoruz. Bunu da bize yaptırmasınlar. Biz yetkililere yeni banka binasının inşası için yapılacak yerler gösterdik ama 6-7 aydan beri bizi banka yetkilileri oyalıyor. Onun için oyalama devri bitsin ve bankamız burada kalsın. Eğer banka Akköy Mahallesi'ne hizmet vermek istemiyor ise biz de tüm mevzuatımızı ve tüm hesaplarımızı bugünden kapatmak istiyoruz.”

“YETKİLİLERDEN ÇÖZÜM BEKLİYORUZ”

Eski okuduğu okul yerine bu bina için yıkım kararı alınması durumuna tepki gösteren Rafet Kaplan ise, “Burada faaliyete olan bir okul var ve o okulun inşası 100 yılı geçti. Hala o okulda çocuklarımız okuyor. Burada deprem olduğunda o okuldaki öğrenciler riskli değil de yeni bir yapıya sahip banka binası mi risklidir? Burada 4 kişinin canı var da orada daha eski tarihe dayanan okuldaki yüzlerce öğrencinin canı kıymetli değil midir? Herkes bu durumun yanlış olduğunu biliyor. Yetkililerden çözüm bekliyoruz” diye konuştu.

DENİZLİ (İHA)