Baba ile oğulun rekabeti Taşçı ailesini üniversiteli yaptı – D20Haber
28.04.2024, Pazar
16 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Baba ile oğulun rekabeti Taşçı ailesini...

Baba ile oğulun rekabeti Taşçı ailesini üniversiteli yaptı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Eylül 2023 Perşembe - 12:35Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe - 12:35
Baba ile oğulun rekabeti Taşçı ailesini üniversiteli yaptı

Denizli’de üniversite sınavına hazırlanan olunun ders çalışmaktan şikayet etmesi üzerine Ali Kemal Taşcı ile eşi Sümeyye Taşcı Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) girdi. Sınavda başarılı olan Taşçı ailesinin tüm fertleri üniversiteli olmanın mutluluğunu yaşadı.

Denizli’de yaşayan Ali Kemal Taşcı ile eşi Sümeyye Taşcı, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan iki çocuğunun sınav hakkında sürekli dert yanmasına karşı ilginç bir yola başvurdu. Çocuklarıyla talı bir rekabete girmeye karar veren anne ve baba YKS’ye girdi.

4 AİLE ÜYESİ DE YERLEŞTİ

Sınav sonuçlarının ardından tercihlerini yapan aile fertlerinden baba Ali Kemal Taşcı (47) Pamukkale İlahiyat Fakültesi’ne, anne Sümeyye Taşcı (44) Uşak İslami İlimler Fakültesi’ne, Ayşe Merve Taşcı (20) Pamukkale Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı’na ve Yusuf Nusret Taşcı da (19) Marmara Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği’ne yerleşti.

“İLK 7 BİNE GİRDİM”

Oğlunun ders çalışmaktan yorulduğunu dile getirmesinin ardından sınava girmeye karar verdiklerini kaydeden Taşçı, “Oğlum bize, ‘çalışıyorum, yoruluyorum benim halimden anlamıyorsunuz’ demişti. Ben de ‘görelim bakalım ben çalışmadan senin kadar yapabiliyor muyum yapamıyor muyum’ diyince aramızda tatlı bir rekabet ortaya çıktı. 1996 yılında üniversite sınavına girmiştim. O dönemden kalan bilgilerimle sınava girdim. Ben ilk 7 bine girdim, oğlum da ilk 3 bine girdi. Böyle bir durum az yaşanır diye düşünüyorum” dedi.

“ARKADAŞLARIMIN DALGA GEÇMESİ ÜZDÜ”

İmam olan Taşçı, arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini aktararak, şunları söyledi:

“Bir olay beni çok üzdü. İmam arkadaşlara YKS’ye girdiğimi söylediğimde ‘Hocam senin puanın hesaplanabildi mi bari’ diye dalga geçmeleri beni üzdü. Bir din görevlisinin kendi meslektaşını bilgisiz görmesini hoş görmedim. Ben de ona söyle bir serzenişte bulundum, ‘Kıymetli hocam puanım hesaplanmış ilk 7 bine girecek kadar olmuş. Bu size yeterli midir?’ dedim. Orada bir gülüşmeler oldu. İlim, din adamı her şekilde kendini geliştirmelidir. İlmin yaşı yoktur. Bunu ispatlamak için elimizden gelen gayreti sarf ettik.”

“OKUMA İSTEĞİMİ KAYBETMEDİM”

Çocukluğundan beri okuma isteğini hiçbir zaman kaybetmediğini ve üniversite sınavına ailece çalışmanın kendisini çok mutlu ettiğini dile getiren anne Sümeyye Taşcı ise sürecin zor olduğunu belirtti. Kızına ve oğluna örnek olmak istediği için eşiyle birlikte sınava girmeye karar verdiklerini anlatan Taşçı, “Kızıma, oğluma örnek bir anne olmak, okuma isteklerinin daha çok artarak başarılı olmasını, okumanın yaşının olmadığının göstermek için babalarıyla böyle bir karar aldık. Ben bunu ev hanımlarına önerebilirim. Hem ev işi yaparak, hem çocuklarımızı büyüterek okumanın yaşının olmadığını kanıtladık” ifadelerini kullandı.

“ÇOK GÜZEL BİR DUYGU OLDU”

Ailesinin başarısını duyanlardan güzel tepkiler aldığını söyleyen Ayşe Merve Taşcı, “Ailemle birlikte üniversiteye kaydımızı yaptırmaya gittik. Benim için aileyle çalışmak güzel çok bir duygu” dedi. Babasını tebrik eden ve annesiyle de gurur duyduğunu aktaran Yusuf Nusret Taşcı, “Ailecek sınava girdik. Hepimiz farklı okullarda yarıştık. Sınavdan çıktığımda çoğu kişinin annesi ve babası, evladını beklerken, benim ailem sınavda ter döküyordu. Benim için çok güzel bir duygu oldu” şeklinde konuştu.

DENİZLİ (İHA)