Demirdöğer: Güçlü olmakla adalet sağlanmaz – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Demirdöğer: Güçlü olmakla adalet sağlanmaz

Demirdöğer: Güçlü olmakla adalet sağlanmaz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 5 Nisan 2022 Salı - 15:58Güncelleme: 5 Nisan 2022 Salı - 16:41
Demirdöğer: Güçlü olmakla adalet sağlanmaz

Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, güçlü olmakla adaletin sağlanamayacağını, ancak adaleti sağlamakla güçlü olunacağını belirtti.

Avukatlar Günü dolayısıyla düzenlenen tören valilik önünde yapıldı. Buradaki törende konuşan Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, kronik sorun haline gelen ve sadece görevini yaptıkları için hedef gösterilen, müvekkillerinin davaları ile taraf görüldükleri, geciktirilen adaletin asla sebebi olmadıkları halde her zaman hedefi oldukları için katledilen tüm meslektaşlarını ve ebediyete intikal edenleri rahmetle andığını belirtti.

“Hepimizin malumudur ki, güçlü olmakla adalet sağlanmaz, adaleti sağlamakla güçlü olunur. Bir devlet ancak ve ancak hukuk ile adalet ile varlığını ilelebet sürdürebilir” diyen Demirdöğer, sözlerine şöyle devam etti:

“Her gün kadın cinayetleri ve çocuk istismarları ile uyandığımız ülkemizde güçlü bir adalet sisteminin kurulabilmesi için mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. İşte bu yüzden geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Şebnem Şirin’in bugün görülecek olan duruşmasında katılma talebiyle bundan sonraki süreci yakından takip edeceğiz. Bizler dün olduğu gibi bugünde güçlünün değil haklının, hakkın yanındayız. Anayasamızda belirtilen Atatürk ilkelerine bağlı, laik, demokratik, sosyal hukuk devletinin yanındayız. Devletimizin ve Cumhuriyet rejiminin yılmaz savunucularıyız.”

“YARGIYA GÜVEN AZALDI, AVUKATLIK MESLEĞİNİN İTİBARI DÜŞÜRÜLDÜ”

Avukatların yaşadığı sorunlara da değinen Demirdöğer, “Sadece 2022 yılının ilk 3 ayında kamuoyuna yansıyan yalnızca avukatlara yönelik 15'i aşkın şiddet vakası yaşandı. Üç meslektaşımız intihar etti. Temmuz 2020 yılında çıkarılan kanun ile barolar maalesef bölündü. Kamu avukatlarının özlük hakları düzenlenmediği gibi ek gösterge sorunları da çözülmedi. Stajyer avukatların gelir elde etme yasağı kaldırılmadı. Ve yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığı çok yıprandı, yok denecek kadar azaldı. Yargıya güven, hukuka duyulan inanç azalırken avukatlık mesleğinin itibarı düşürüldü” dedi.

“AVUKATA ŞİDDET KATALOG SUÇU OLSUN”

Meslektaşlarına yönelik saldırılara da dikkat çeken Demirdöğer, avukatların dosyanın tarafı olmadığı hususu gözetilerek avukatlara dönük saldırıların son bulması için yasal düzenleme yapılmasını ve yargıda silahların eşitliğinin sağlanmasını, avukatlara karşı işlenen şiddetin “katalog suç” kapsamına alınarak tutuklama sebebi olarak gösterilmesini istedi.