Atanamayan öğretmen Davutoğlu’na dert yandı: Umutsuzuz, mutsuzuz – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Atanamayan öğretmen Davutoğlu’na dert yandı: Umutsuzuz,...

Atanamayan öğretmen Davutoğlu’na dert yandı: Umutsuzuz, mutsuzuz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 19 Eylül 2021 Pazar - 14:28Güncelleme: 19 Eylül 2021 Pazar - 14:28
Atanamayan öğretmen Davutoğlu’na dert yandı: Umutsuzuz, mutsuzuz

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na Denizli ziyareti sırasında dert yanan atanamayan genç öğretmen, diplomaların boş olduğunu söyleyerek, tepkisini “Gelecekten umutsuzuz, mutsuzuz” sözleriyle ifade etti.

Partisinin il kongresine katılmak için Denizli'ye gelen Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kent gezisi sırasında karşılaştığı atanamayan öğretmene bir dokundu bin ah işitti. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nda karşılaştığı Davutoğlu’na atanamayan öğretmenlerin sıkıntısını aktaran 27 yaşındaki Meliha Dede, 4 yıldır atanmasının yapılmasını beklediğini, ancak bunun bir türlü gerçekleşmediği söyledi.

Üniversiteyi bitirip diplomasını alan gençlerin atama ve iş probleme yaşadığına dikkat çeken Dede, “Eğer öğretmene ihtiyaç yoksa, atama yapılmayacaksa bizler niçin fakültelerde okutuluyoruz? Boşu boşuna okuyup mezun olduk. Her sene mülakata giriyoruz. Bizim için KPSS, atama bir hayal. Bizler artık bu süreçten çok yorulduk. Tekrar ders çalışacak enerjimiz yok. 4 yıldır bu süreci kovalıyorum. Bizler okuduk. Bu ülkenin evlatlarıyız ama hak ettiğimiz değeri asla görmüyoruz. Bunu sadece öğretmenler adına söylemiyorum. Şu anda bütün diplomalar boş. Yani hiçbir değeri yok” ifadelerini kullandı.

Yetişmiş birey olarak ayaklarının üzerinde durmak istediğini vurgulayan Dede, “Şimdi gençlere şunu oku ileride şu olursun diyemiyorum. Herkes o kadar mutsuz, o kadar umutsuz ki gelecekten. Direkt orada 4 yılımızı verip, ailemizi umutlandırıp geri geldiğimizde tekrar ailemizin çatısı altına girmek istemiyoruz. Bizler yetişmiş birey olarak kendi ayaklarımız üzerinde durmak istiyoruz. 27 yaşında biri olarak gelecek kaygısı ile kendimi daraltıyorum. Ben etkileniyorum, ailem etkileniyor. Kötü bir süreç yaşıyoruz. Elinizden ne geliyorsa yapın” dedi.