Alkol ve sigara satılan yerlere güvenlik kamerası zorunluluğu getirildi – D20Haber
17.05.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Alkol ve sigara satılan yerlere güvenlik...

Alkol ve sigara satılan yerlere güvenlik kamerası zorunluluğu getirildi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 18 Ekim 2021 Pazartesi - 15:11Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi - 15:34
Alkol ve sigara satılan yerlere güvenlik kamerası zorunluluğu getirildi

Denizli’de, alkol ve sigara satışı yapılan yerlerde yüz tanıyıcı ve karanlık ortamda da kayıt yapabilen güvenlik kamerası sistemi kurulması zorunlu hale getirildi.

Denizli Valiliğince alınan “Denizli İl Sınırları İçerisinde Alkol ve Sigara Satış Ruhsatı Bulunan İş Yerlerine Kameralı Güvenlik Sistemleri Kurulmasına Dair Karar” uyarınca, 18 yaşından küçüklere alkol ve sigara satışını önlemek için güvenlik kamerası uygulaması başlatılacak.

Valiliğin 15 Ekim 2021 tarih ve 2 sayılı kararına göre, eğitim kurumlarına 200 metre mesafede bulunan alkol ve tütün mamulleri satış ruhsatlı iş yerlerinde görüntülü kamera sistemi kurulması zorunlu hale getirildi.

200 METRE MESAFEDEKİ TÜM YERLERİ KAPSIYOR

Karar gereğince, eğitim kurumlarına 200 metre mesafedeki alkol ve tütün mamulleri satış ruhsatı bulunan iş yerlerine kamera sistemi kurulacak.

YÜZ/EŞKAL BELİRLEYİCİ OLACAK

Güvenlik kamera sistemi, iş yerlerinin satış alanı ile tüm giriş/çıkışlarını (varsa işyeri otoparkını) değişik açılardan görebilecek ve yüz/eşkal belirlemeye yardımcı olacak şekilde konuşlandırılacak.

Ayrıca, güvenlik kameraları yeterli çözünürlükte, karanlık ortamlar da net kayıt yapabilen gece görüşlü, 7 gün 24 saat kesintisiz kayıt yapabilme özelliğine sahip olacak.

Haberin DevamıReklam




KAYITLAR GERİYE DÖNÜK 30 GÜN ARŞİVLENECEK

Görüntü kayıtları, en az (30) otuz gün arşivlenebilir depo özelliğine sahip olacak. arşiv görüntülerine gerektiğinde tarih ve saat girilerek kolayca ulaşabilecek.

ÜÇ AY SÜRE TANINDI

Güvenlik kamerası konuşlandırma işlemleri bu kararın tebliğ tarihinden itibaren (3) üç ay içerisinde tamamlanacak.

CEZAİ HÜKÜMLER

Valilik kararında, “5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun 11. maddesi gereğince alınan bu karara uymayanlar hakkında eylemleri ayrı bir suç teşkil etmediği takdirde aynı kanunun 66. maddesinde yer alan ‘il genel kurulu veya idare kurulları yahut en büyük mülkiye amirleri tarafından kanunların verdiği yetkiye istinaden ittihaz ve usulen tebliğ veya ilan olunan karar ve tedbirlerin tatbik ve icrasına muhalefet eden veya müşkülat gösterenler veya riayet etmeyenler, mahalli mülki amir tarafından Kabahatler Kanununun 32’nci maddesi uyarınca cezalandırılır’ hükmü gereği işlem yapılacağı belirtildi.