300 ailenin kalorifer tesisatı ve kombisi devletten – D20Haber
19.05.2024, Pazar
18 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. 300 ailenin kalorifer tesisatı ve kombisi...

300 ailenin kalorifer tesisatı ve kombisi devletten

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2023 Salı - 09:06Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı - 09:07
300 ailenin kalorifer tesisatı ve kombisi devletten

“Denizli İli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi” kapsamında, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde ikamet eden 300 ailenin evine kalorifer tesisatı döşenmesi sağlanacak ve kombi taktırılacak.

Denizli İli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi kapsamında, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinin 18 mahallesinde maddi durumu yetersiz olan 300 ailenin yaşadığı konutların doğal gaza dönüşümü için çalışma başlatıldı.

Projenin hayata geçirilmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının “çevre geliri karşılığı yardımı”ndan yararlanmak üzere başvuruda bulunacak. Bu konuyla ilgili işlemleri yürütmek üzere Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a yetki verilmesi konusu mecliste görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.

KRİTERLERE UYAN 300 AİLE BELİRLENDİ

Çalışmayla ilgili meclis üyelerine bilgi aktaran Zolan, “Denizli İli Hava Kalitesinin İyileştirilmesi Projesi Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerimizi kapsıyor. Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapacağımız bu çalışmadaki hedef, kendi evinde kalorifer tesisatı kurduramayan alt gelir grubundaki ailelere bu hizmeti vermek ve doğal gaz kullanmalarını sağlamak. Böylece hava kirliliği noktasında olumlu katkı sağlanması için bir gayrettir. Bakanlığımız böyle bir proje çalışmasını ilk defa başlatıyor. Bizde bu işe talip olduk. Şu ana kadar kriterlere uyan 300 haneyi tespit ettik. 300 aileye kombisi ve kalorifer tesisatıyla yapıp teslim edeceğiz” dedi.

Haberin DevamıReklam




Denizli’nin dağlarla sarılmış coğrafi yapıya sahip bir şehir olduğunu kaydeden Zolan, 15-16 yıl önceyi düşündüğümüzde nefes alınacak temiz hava yoktu, göz gözü görmüyordu. İnsanların genizi yanıyordu, zehir soluyorduk. Doğal gazın gelmesi noktasında en üst düzey gayretler oldu. Şu anda şehir merkezinin yüzde 99’u doğal gaza kavuştu. Merkezden sonra Honaz, Sarayköy, Acıpayam, Serinhisar, Tavas, Kale, Çal, Baklan, Çivril’de doğal gaz kullanılıyor. Buldan’da çalışmalar devam ediyor. Kalan ilçelerimiz de doğal gaza kavuşacaktır inşallah. Evinin önünden hat geçtiği halde abone olmak istenmemesinden bugün en uç ilçeler doğal gaz talep eder hale geldi. Zaman her şeyi değiştiriyor. Bazen olumsuz gibi görünler sonra en doğru karar gibi gözükebiliyor” diye konuştu.

Bu konuşmanın ardından bakanlığa başvuruda bulunulması ve tüm işlemleri yürütmesi için Zolan’a yetki verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.