Vali Coşkun göreve başladı – D20Haber
08.05.2024, Çarşamba
15 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Vali Coşkun göreve başladı

Vali Coşkun göreve başladı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 16 Ağustos 2023 Çarşamba - 15:53Güncelleme: 16 Ağustos 2023 Çarşamba - 15:53
Vali Coşkun göreve başladı

Denizli Valiliğine atanan Ömer Faruk Coşkun, kente gelerek görevine başladı. Coşkun, ilk açıklamasında “Hizmet için canla başla çalışacağız” dedi.

10 Ağustos’ta yayımlanan Valiler Kararnamesi ile Kahramanmaraş Valiliğinden Denizli Valiliğine atanan Ömer Faruk Coşkun, saat 15.00 sıralarında kente geldi. Valiliğe gelişinde il protokolü tarafından karşılanan Coşkun, ilk açıklamasını da yaptı.

“Bugün itibariyle görevime başlıyorum. Öncelikle şahsıma gösterdikleri teveccüh ve güvenden dolayı Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile İçişleri Bakanımız Ali Yerlikaya’ya şükranlarımı sunuyorum” diyen Coşkun, şunları söyledi:

“Denizli’de bugün ilk günümüz. ‘Bismillah’ diyerek görevimize başlıyoruz. Şeyh Edebali’nin ‘insanı yaşat ki devlet yaşasın’ düsturu çalışmalarımızın esasını oluşturacaktır. Vatandaş odaklı hizmet anlayışımızla tarih, kültür, turizm, sanayi, ticaret ve tarım kenti Denizlimize hizmet etmek için canla başla çalışacağız.

Denizlimizde eğitimden sağlığa, tarımdan ulaşımda, ticaretten kültür ve turizme her alanda şehrimizi daha da ileri taşıyabilmek, vatandaşlarımızın yaşam standardını yükseltmek için milletvekillerimiz, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, yerel yönetimlerimiz, üniversitemiz, meslek odalarımız, siyasi partilerimizin temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarımız, basın mensuplarımız ve halkımızla güçlü bir uyum ve koordinasyon içinde görevimizi ifa edeceğimize yürekten inanıyorum.

Ülke ekonomisinde sanayisi, turizmi, tarımsal üretimi ve ihracatı ile önemli bir yere sahip olan ilimizde müteşebbis sanayicilerimizle birlikte sektörlerimizi büyütmek, yatırım, üretim ve istihdam alanlarında yeni başarıları yakalamak için omuz omuza daha güçlü adımlar atmanın gayreti içerisinde olacağız.

İlimiz her alanda sahip olduğu güçlü potansiyeli üstün sosyal ve kültürel değerleri, verimli toprakları, çalışkan halkı, avantajlı konumu ile ülkemizin orta ve uzun vadeli hedeflerine ulaşmasında daha da büyük katkılar sağlayacaktır. Türkiye Yüzyılı’nda bu sürece katkı sağlayabilmek amacıyla tüm enerjimizi bu yönde harcayacağız.

Bu vesileyle Denizlimize şimdiye kadar hizmet etmiş bütün valilerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. İlimizdeki huzur ve güven iklimini, hoşgörü, kardeşlik ve dayanışma temelinde yaşatmaya, kentimizin tüm varlıklarıyla daha güçlü yarınlara ulaşmasını sağlamaya hep birlikte gayret göstereceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle Denizlili hemşehrilerimi bir kez daha saygıyla selamlıyorum.”