Vali Atik kansere yakalandı – D20Haber
23.04.2024, Salı
15 °C / 33 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Vali Atik kansere yakalandı

Vali Atik kansere yakalandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 12 Mart 2023 Pazar - 08:51Güncelleme: 12 Mart 2023 Pazar - 08:52
Vali Atik kansere yakalandı

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, bağırsak kanserine yakalandı. Bunu herkesten gizleyip Kahramanmaraş depreminin ardından “Koordinatör Vali” olarak görevlendirildiği Hatay’a gitti. Tedavi gördüğü ortaya çıkınca kendisine Denizli’ye dönmesi söylendi ama o “dönmem” diyor.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremin yol açtığı yıkımın ardından Hatay’da “Koordinatör Vali” olarak görevlendirilen Denizli Valisi Ali Fuat Atik’in herkesten sakladığı rahatsızlığı dikkatli bir gazetecinin boynundaki şişeyi fark etmesiyle ortaya çıktı.

CNN Türk’ten Fulya Öztürk’ün aktardığına göre, Vali Atik ile yaptığı görüşmede gözüne boynunda asılı olan şişe çarptı. Bunun ne olduğunu sorduğunda Atik’in kanser olduğunu, bu şişe sayesinde kemoterapi ilacını alabildiğini öğrendi.

BOYNUNDA ŞİŞE, GÖREVE DEVAM EDİYOR

Rahatsızlığına rağmen Denizli’ye dönmeyen, tedavi için günübirlik Adana’ya gidip Hatay’a geri dönen Atik’in özverisini haberleştirmek isteyen Öztürk, bir hafta süren çabasıyla ikna edebildi. Haberle ilgili de sosyal medya hesabından “Git diyorlar, gitmem diyor” başlığıyla paylaşım yapan Öztürk, “Fotoğraftaki kişi Denizli Valisi Ali Fuat Atik. Kanser hastası. Depreme kadar kimse bilmiyormuş. Vali, Hatay’a koordinatör vali olarak görevlendiriliyor. Her şey ortaya çıkıyor. Boynuna taktığı kemoterapi şişesiyle çalışıyor. Yeri geliyor konteynerde kemoterapi alıyor. Fotoğraf ısrarlarım sonucu çekildi ve kırmadı beni. ‘Haberinizi yapmak istiyorum’ dedim. Yaptım. Anlattı… ‘Gitmiyorum’ dedi. Doktorları da dinlemiyor” ifadelerini kullandı.

“BİZ BURAYA GÖREVE GELDİK”

Üç ay önce bağırsak teşhisi konulan Atik’in bu rahatsızlığı ortaya çıkınca bölgeden gönderilmek istenmiş. Anca o bunu kabul etmemiş. "Neden gitmiyorsunuz" sorusuna Atik’in yanıtı şöyle:

"Biz buraya göreve geldik. Burada olmamız gerekiyordu, çalışmamız gerekiyordu, bırakıp gidemezdik. Yardıma ihtiyacı olan insanlara birikimimizle, görev anlayışımızla onların yanında olmamız gerekiyordu ve buradayız. Niye buradasın, git falan... Sayın bakanımız bizzat söyledi ama benim içim el vermedi. Bir işe başladım, onu bitirmem gerekiyor. bu motivasyonla çalışıyoruz. Bugünler için devletimiz bizi yetiştirdi, vatandaşa hizmet etmek için varız. Devlet adamı olmak böyle bir şey."

“VİCDANIMIZ NE ZAMAN GİTMEMİZ GEREKTİĞİNİ SÖYLERSE DÖNERİZ”

Atik’in "Dönüşünüz belli mi?" sorusuna yanıtı da "Öyle bir takvim belirlemedik. Kafamızda bir plan yapmadık şu zaman evimize gideriz, şu zaman işlerimizi toparlarız gibi. Vicdanımız ne zaman gitmemiz gerektiğini söylerse, sayın bakanımız da ne zaman uygun görürse o zaman. Biz görev adamıyız" şeklinde oldu.