Vali Atik, AK Parti İl Başkanı ile esnaf ziyareti yaptı, CHP tepki gösterdi – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Vali Atik, AK Parti İl Başkanı...

Vali Atik, AK Parti İl Başkanı ile esnaf ziyareti yaptı, CHP tepki gösterdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 12:54Güncelleme: 9 Ağustos 2023 Çarşamba - 20:26
Vali Atik, AK Parti İl Başkanı ile esnaf ziyareti yaptı, CHP tepki gösterdi

Denizli Valisi Ali Fuat Atik, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör ile kentte esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi. Atik’in bu ziyaretine CHP Denizli İl Başkanı Ali Osmon Horzum, “Valiler, bir siyasi partinin neferi gibi hareket edemez” açıklamasıyla tepki gösterdi. Vali Atik, D20HABER.COM’a bu açıklamayla ilgili “Eleştirilere açığım, Yarın çay içmeye davet ettim” dedi.

Vali Ali Fuat Atik, Saltak ve Doktorlar caddelerinde, AK Parti İl Başkanı Yücel Güngör ile birlikte esnaf ziyaretlerinde bulundu. Atik bu ziyaretleri Twitter hesabından “Denizlimizin hareketli semtlerinden Saltak ve Doktorlar caddesinde vatandaşlarımızla selamlaştık, esnafımıza hayırlı ve bereketli kazançlar diledik. Taleplere cevap vermek ve beklentileri hayata geçirmek için omuz omuzayız. Güçlü ve müreffeh yarınlar için çalışıyoruz” paylaşımını yaptı.

HORZUM, TEPKİ GÖSTERDİ

CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Atik’in Güngör ile birlikte yaptığı ziyaretlere tepki göstererek, “Valiler, bir siyasi partinin neferi gibi hareket edemez” ifadesini kullandı.

Toplumun ve devletin gelenekleri ile ahlaki değerleri olduğunu kaydeden Horzum, “Bir şehrin valisi, bir siyasi partinin il başkanı ile sanki o siyasi partinin bir neferi gibi çalışma yapmamıştır, yapamaz. Ama maalesef görüyoruz ki siz AKP’nin il başkanı ile esnaf sirayeti yapıyorsunuz. Yakışmadı sayın valim. Deprem bölgesinde verdiğiniz hizmetlerden dolayı sizi tüm halkla beraber tebrik ve takdir etmiştik. Sizin bu şehrin başı olarak herkese ve her siyasi partiye eşit mesafede durma zorunluluğunuz var. AKP’nin ekonomi politikalarından bunalan, kuru ekmeğe muhtaç edilen halkın içine çıkmaya yüzü olmayan iktidar partisi, yüz olarak sizi ve makamınızı kullanmıştır” dedi.

“Siz, devletin ve hepimizin valisi olarak buna müsaade edemezsiniz. Size yakışan bütün siyasi partilerle beraber bir çalışma yapmaktır. Aksi halde bu halkın vicdanında devletin valisi değil, AKP’nin valisi olursunuzki, ne devlet geleneğimize ne de makamınızın ağırlığına uymaz” diyen Horzum, sözlerine şunları ilave etti:

“Sizi derhal asli göreviniz olan valilik yapmaya, bütün halkımıza eşit mesafede durmaya davet ediyorum. Aksi halde nazik uyarımızı kitlesel muhalefete dönüştüreceğimizin de bilinmesini isterim. Buradan söylüyorum basın açıklamamı yapıp, randevu alıp, makamınızda ziyarete geleceğim. AKP il başkanı ile yaptığınız esnaf ziyaretini bir de bütün siyasi partilerimizle yapmanızı teklif edeceğim. Amaç esnafın dertlerini dinlemekse hep beraber olup, sizin de bütün halkın valisi olduğunuzu kamuoyuna gösterirsiniz. Teşekkür ediyorum.”

ATİK, HORZUM’U DAVET ETTİ

Bu açıklamanın ardından D20HABER.COM Genel Yayın Yönetmeni Engin Ünal, Vali Atik ile telefonla görüştü. Atik, Horzum’u davet ettiğini, birlikte çay içeceklerini söyledi. Atik, “Eleştirilere açığım. Açıklamayı biliyorum, kendisini davet ettim, yarın çay içeceğiz” açıklamasında bulundu.