Valilik: Orman yangınlarındaki hasar ve zarar tespitine başlandı – D20Haber
21.06.2024, Cuma
25 °C / 41 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Valilik: Orman yangınlarındaki hasar ve zarar...

Valilik: Orman yangınlarındaki hasar ve zarar tespitine başlandı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Haziran 2024 Cumartesi - 15:51Güncelleme: 15 Haziran 2024 Cumartesi - 15:51
Valilik: Orman yangınlarındaki hasar ve zarar tespitine başlandı

Denizli Valiliği, il genelinde dün çıkan ve tamamı kontrol altına alınan 8 orman yangınıyla ilgili hasar ve zarar tespitine başlandığını bildirdi.

Babadağ, Tavas, Kale, Çal, Honaz, Acıpayam ve Pamukkale’de dün peş peşe 8 orman yangını çıkmış, alevler özellikle Babadağ ilçesinde geniş bir alanda etkili olmuştu.

Yangınların tamamının kontrol altına alınmasının ardından Denizli Valiliğinden açıklama geldi. Açıklamada, Kale – Köprübaşı ve Çal – Akkent ile diğer ormanlık alanlardaki yangınların dün akşam saatlerinde kontrol altına alınanarak, soğutma çalışmaları yapıldığı belirtildi.

Babadağ’ın Mollaahmet, Yeniköy ve Kelleci mahalleleri arasındaki bölgede yıldırım düşmesi sonucu çıkan orman yangının da bugün sabah saatlerinde tamamen kontrol altına alındığı, halen soğutma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

Haberin DevamıReklam




11 HELİKOPTER, 8 UÇAK

Açıklamada, ilde çıkan tüm orman yangınlarına 11 helikopter ve 8 uçakla birlikte toplamda 625 personel, 57 arazöz, 22 su ikmal aracı, 21 hizmet aracı, 7 dozer, 2 greyder, 1 ekskavatör, 1 kepçe, 1 ikram aracı, 15 STK aracı, 6 ilk müdahale aracı, 3 yer ekibi, 1 seyyar tamir aracı ile müdahale edildiği bildirildi.

Yangın söndürme çalışmasına katılan orman personeli ile diğer kurum ve kuruluşlara teşekkür edilerek, yangınlarla ilgili hasar ve zarar tespit çalışmalarına başlandığı kaydedildi.