19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. İlçede bisikletler 60 yıldır ona emanet

İlçede bisikletler 60 yıldır ona emanet

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 24 Haziran 2026 Çarşamba - 16:52Güncelleme: 24 Haziran 2026 Çarşamba - 16:52
İlçede bisikletler 60 yıldır ona emanet

Denizli'nin Tavas ilçesinde yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Irmak, 60 yıldır bisiklet ve motosiklet tamirciliği ile hayatını kazanıyor.

İlçede yaşayan 72 yaşındaki Mehmet Irmak, 60 yıldır bisiklet ve motosiklet tamirciliği ile uğraşıyor. İlköğretim eğitiminin ardından 1966 yılında okulu bırakan Irmak, mesleği babasından öğrenerek yıllardır aynı dükkânda çalışıyor. Bisikletlerle uğraşmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Irmak, mesleğine olan bağlılığını anlattı.

Haberin DevamıReklam




Teknolojinin gelişmesiyle birlikte bisiklete olan ilginin azaldığını belirten Irmak, “Elektrikli bisikletler çıktığı için normal bisikletlere rağbet azaldı. Son zamanlarda çocuklar daha çok yaz tatillerinde bisiklete biniyor. Tavas yokuşlu bir yer olduğu için bisiklet kullanımı da eskisi kadar yaygın değil. Genelde çocukların bisikletlerini tamir ediyoruz. Bazen de hobi ve spor amaçlı kullananların bisikletleri geliyor” diye konuştu.

Kendisinin de bisiklet koleksiyonu olduğunu söyleyen Irmak, geçmişte bisikletin önemli bir ulaşım aracı olduğunu anlatarak, “Değişik modellerde 20 tane bisikletim var. Babam önceden bisikleti 10 dakikası 10 kuruşa kiraya verirdi. Çocuklar kuyruk olurdu. Yetişkinler ise günlük ve haftalık kiralardı. Eskiden bisikletle tütün taşınır, pazar alışverişleri yapılır, köyler arası ulaşım sağlanırdı. Bir taşıt olarak kullanılırdı. Şimdi ise daha çok hobi ve spor amacıyla tercih ediliyor” dedi.

Bisikletin hayatın vazgeçilmez parçalarından biri olduğunu vurgulayan Irmak, “Popülerliği eski kadar olmasa da bisiklet de tıpkı radyo gibi hayatımızda yer alan vazgeçilmez bir şey” şeklinde konuştu.