19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Muharrem Çamlı Anı Satranç Turnuvası yapıldı

Muharrem Çamlı Anı Satranç Turnuvası yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 10 Şubat 2026 Salı - 12:32Güncelleme: 10 Şubat 2026 Salı - 12:32
Muharrem Çamlı Anı Satranç Turnuvası yapıldı

Denizli'de 7-8 Şubat tarihlerinde düzenlenen 4. Geleneksel Muharrem Çamlı Anı Satranç Turnuvası, 10 filden 140 sporcunun katılımıyla yapıldı.

Denizli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu Denizli İl Temsilciliği ve Dr. Fatih Çamlı iş birliğiyle düzenlenen 4. Geleneksel Muharrem Çamlı Anı Satranç Turnuvası, Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapıldı.

Denizli satranç turnuvası

Turnuvaya 10 ilden katılım oldu. 8 yaş ve altında 30 sporcu, 10 yaş ve altında 40 sporcu, 14 yaş ve altında 30 sporcu ile açık kategori 40 sporcu olmak üzere toplam 140 sporcu dereceye girebilmek için kıyasıya yarıştı.

Haberin DevamıReklam




Müsabakalar sonunda her kategoride ilk üçe giren sporculara kupa verilirken, nakdi ödüller de takdim edildi.

Babalarının adını yaşatmak için 4 yıl önce turnuvayı başlattıklarını ifade eden Dr. Fatih Çamlı, “4 sene önce babamızın adını yaşatmak adına satranç turnuvası yapmaya karar verdik ve dördüncüsünü bu sene yine geçen sene olduğu gibi Zaferiye Abalıoğlu Bilim ve Sanat Merkezi’nde yapıyoruz. Katılım her güzeldi. Bizlere bu güzide salonu açan Abaloğlu ailesine çok şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı Müdürü Sema Yılmaztürk ise, bu tür turnuvaların çocukların ve gençlerin zihinsel gelişimine katkı sunduğunu belirterek, satranç sporunun yaygınlaştırılmasına yönelik her türlü çalışmanın desteklenmesinin önemine dikkat çekti.