Denizli protokolünden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları – D20Haber
04.05.2024, Cumartesi
11 °C / 23 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli protokolünden 30 Ağustos Zafer Bayramı...

Denizli protokolünden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 29 Ağustos 2021 Pazar - 22:51Güncelleme: 30 Ağustos 2021 Pazartesi - 13:15
Denizli protokolünden 30 Ağustos Zafer Bayramı mesajları

Denizli protokolü, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesajlar yayımladı.

İşgal güçlerini Anadolu’dan atmak üzere 26 Ağustos’ta başlayıp, 30 Ağustos’ta sona eren Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99’uncu yılında protokolden Zafer Bayramı mesajları geldi. İşte o mesajlar:

ATİK: BAZI GÜNLER VARDIR UNUTULMAZ

Vali Ali Fuat Atik, Zafer Bayramı mesajında “Bazı günler vardır unutulmaz, bazı zamanlar vardır anlatılmaz ve bazı zaferler vardır ki tarih sayfalarına sağmaz” diyerek, şunları kaydetti:

“İşte bugün şanlı tarihimizin bir güneş gibi parladığı Cumhuriyetimizin can suyu, Kurtuluş Savaşımızın baş tacı büyük zaferimiz 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99. yıl dönümünü milletçe kutlamanın mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Bugün, tarihi büyük kahramanlıklarla dolu aziz milletimiz, ‘Biz Türkler tarih boyunca hürriyet ve istiklale timsal olmuş bir milletiz’ diyen Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı bu kutlu zaferle, ülkemizin ilelebet hür ve bağımsız olmasının yolunu açmıştır.
Bu zafer, birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece milletimizin varlığından, birliğinden ve bağımsızlığından asla ödün vermeden, birlik ve bütünlüğümüze yönelik her türlü tehdit ve saldırı karşısında kenetlenerek hiçbir güce fırsat vermeyeceğinin simgesi olmuştur. Çok iyi bilinmelidir ki, dünya var oldukça Türk Milleti; geçmişinden aldığı bu güç ve ilhamla bu kutsal vatanı daha aydınlık, daha müreffeh yarınlara taşıyacak olan Türkiye Cumhuriyeti’ni, ilelebet yüceltmeye devam edecektir.”

KARACA: BAĞIMSIZLIK MÜCADELESİ VERENLERİN EVLATLARIYIZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir mesa yayımladı. “İşgal karşısında direnişin, emperyalist güçlerin saldırıları karşısında mücadelenin tarihini yazan Kuvayımilliye ruhu bizleri bugünlere taşıdı” diyen Karaca, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Yolumuzu aydınlatan dirence ve kararlılıkla, tam bağımsız bir ülke için varını yoğunu, canlarını ortaya koyan kahramanlarımızın emaneti ülkemize sahip çıkıyoruz. Geçmişimizden aldığımız güçle geleceğe yürürken Atatürk ilkeleri ışığında, bağımsızlık ve özgürlük tutkumuzdan vazgeçmeden bizlere emanet edilen bu ülke için yılmadan yorulmadan çalışmayı ve mücadeleyi sürdürüyoruz. Dünyada yaşanan gelişmelere, Taliban’ın Afganistan’da yarattığı baskı ve zulme, iç savaş ve göçlerle sarsılan ülkelere, Türkiye Cumhuriyeti’ni çıkarları uğruna karanlığa sürüklemek isteyen zihniyetin Türkiye’yi getirdiği noktaya baktığımızda; başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk’ün işgale karşı verdiği eşsiz mücadele ve bizlere armağan ettiği Cumhuriyetin önemi bir kez daha ortaya çıkıyor. Tarihlerini bilmeyenlerin, Atatürk’ün adını ağzına almaktan çekinenlerin, her fırsatta her milli günümüzde ve bayramımızda kafalarını kuma gömenlerin yanısıra Atatürk’ü ve ilkelerini hedef alan açıklamalar yapan hadsizlerin bilmesi gereken şudur ki; Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak bizler, biat edenlerin değil tam bağımsızlık mücadelesi verenlerin evlatlarıyız. Cumhuriyetin kazanımlarının sonuna dek arkasındayız.”

ZOLAN: DÜNYA TARİHİNE ALTIN HARFLERLE GEÇEN ZAFER

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şanlı Türk tarihinin dönüm noktalarından biri olan ve eşsiz kahramanlık destanlarıyla dolu Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin 99. Yıldönümünün coşkuyla kutlandığını belirtti. Zolan’ın zafer Bayramı mesajı şöyle:

"Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün başkomutanlığındaki şanlı ordumuz, her türlü imkânsızlıklara rağmen aziz milletimizin azmi ve inancı ile dünya tarihine altın harflerle geçecek bir zafere imza atmıştır. Aziz milletimiz bu zafer ile hiçbir koşulda esareti ve işgali kabul etmeyeceğini, özgürlüğü ve istikbali için tek vücut olarak kanının son damlasına dek mücadele edeceğini tüm dünyaya haykırmıştır”

Ağustosun Türk milleti için zaferler ayı olduğuna kaydeden Zolan, “Sultan Alparslan’ın 1071 Malazgirt Zaferi'nden yüzlerce yıl sonra Büyük Taarruz da yine bir Ağustos ayında muhteşem bir zaferle sonuçlanmıştır. Türk milletinin zaferlerle sonuçlandırdığı Otlukbeli Savaşı, Çaldıran Savaşı, Mercidabık Zaferi, Mohaç Zaferi ve Sakarya Meydan Muharebesi de yine Ağustos ayında yaşanmıştır” ifadelerini kullandı.

KUTLUHAN: 30 AĞUSTOS BÜYÜK BİR DESTANIN YAZILDIĞI TARİHTİR

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yaptığı açıklamada, 30 Ağustos’un şanlı tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biribi olduğunu belirterek, şöyle devam etti:

“30 Ağustos, Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyenlere hiç unutulmayacak bir ders, tüm mazlum milletlere de bir ilham kaynağı olmuştur. 30 Ağustos 1922, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşuna giden yolda vatanında her karış toprağında topyekûn bir savunmanın yapıldığı, büyük bir destanın yazıldığı tarihtir. Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihinin en parlak zaferlerinden birine imza atan aziz milletimiz, dün olduğu gibi bugün de şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz topraklara ve bağımsızlığımızın simgesi olan şanlı bayrağımızın mukaddesatına kastetmeye yeltenenlere karşı aynı mücadele ruhu ile göğsünü siper etmiştir. Bu konuda her daim hazır olduğunu 15 Temmuz 2016 tarihinde de yaşadığımız hain darbe kalkışmasında da tüm dünyaya bir kez daha göstermiştir. İnanıyorum ki, gücünü ve bekasını birlik, beraberlik ve kardeşliğinden alan milletimiz, şanlı tarihi boyunca yüce değerler etrafında oluşturduğu bu kenetlenmeyi, bundan sonra da sağlayacak, tarihinden aldığı güç ile her türlü badireyi aşacak ve Ülkemiz bilimi rehber edinen,araştıran ve üreten gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.”

DOĞAN: TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ, GEÇMİŞİMİZ VE GELECEĞİMİZDİR

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Türk milletinin 30 Ağustos zaferiyle tüm dünyaya onurlu ve bağımsız yaşama kararlılığını gösterdiğini belirtti. Doğan, Zafer Bayramı açıklamasında, şu ifadelere yer verdi:

“30 Ağustos, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu yolunda verilen bağımsızlık mücadelesinin zafere ulaştığı en anlamlı ve önemli günlerden biridir. 99 yıl önce, 26 Ağustos 1922’de, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde büyük zaferimizin ilk adımı atılmıştır. 30 Ağustos, bağımsızlığımızı, geleceğimizi ve özgürlüğümüzü elimizden almaya çalışanlara karşı bir milletin topraklarına tek yürek olarak sahip çıktığı ve mücadelenin taçlandığı gündür. Cumhuriyet’i ve onun değerlerini korumak bizlerin en büyük görevi ve sorumluluğudur. Zor şartlarda kazanılan zaferi, vatanı ve Cumhuriyet’i bizlere emanet eden, canları pahasına bağımsız ve özgür yaşamamız için mücadele veren kahramanlarımıza saygımız sonsuza dek sürecektir. 15,16 yaşında, bir çamur siperin içerisinde birlikte ekmek bölüşenlerin çocukları ve torunlarıyız. Bu bilinçle millet olarak hareket etmeli ve her zaman o ruhla yan yana olmalıyız. Büyük zaferlerle ve fedakârlıklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bizim geçmişimiz, bizim geleceğimizdir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu laik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’ni muasır medeniyetler seviyesine çıkarmak hepimizin görevidir. Merkezefendi Belediyesi olarak Atatürk ilke ve inkılapları ışığında hemşehrilerimize ve geleceğimiz olan çocuklarımıza hizmet ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz.”

ÖRKİ: 30 AĞUSTOS MUHTEŞEM BİR ZAFERDİR

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “30 Ağustos Zaferi, 1071 de Malazgirt Zaferi’yle anavatan haline getirdiğimiz Anadolu’daki egemenliğimizin sonsuza kadar devam edeceğini tüm dünyaya gösterdiğimiz muhteşem zaferdir” diyerek, şunları kaydetti:

“Türk Milleti esaret altına alınamaz. Türk Milleti, tarih boyunca kendisini boyunduruk altına almak isteyen düşmanlarına her zaman gereken dersi vermiştir ve tarihte bunun sayısız örnekleri mevcuttur. 30 Ağustos 1922 tarihi de tüm dünyaya Türk ulusunun büyüklüğünü gösterdiğimiz en önemli zaferlerdendir. Öylesine büyüktür ki, Türkiye’nin geleceği uğruna binlerce şehidin verildiği, milli birlik, beraberlik duygusuyla bağımsızlık meşalesinin sönmemek üzere yakıldığı büyük bir zaferdir. Vatanımızın bölünmez birliği ve beraberliği uğruna edilen bu büyük mücadelenin 99.yılında, Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin kahraman komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere vatanımızı bağımsızlığa ulaştırmak adına canlarını hiçe sayan tüm gazi ve şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun.” 

ŞEVİK: AĞUSTOS AYI ZAFERLERLE DOLU

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, 30 Ağustos'un, Türk vatanını tahakküm altına almak isteyen müstevlilerin bozguna uğratıldığı kutlu bir gün olarak tarihe geçtiğini belirtti. Şevik, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tarihi zaferlerle dolu olan aziz milletimiz için ağustos ayı, destanların ve kahramanlıkların yaşandığı, mucizelerin cesaret ve inançla somutlaştığı bir dönemi ifade eder. Kosova’dan Otlukbeli’ne uzanan Türk’ün zafer serüveni, Çaldıran ve Mohaç’ta taçlanmış, Mercidabıkla sınır ötesine taşmış, Petervaradin’de pes etmemiş, Anafartalar ve Conkbayırında direnmiş, Büyük Taarruzla beraber Dumlupınar’da geleceğe ışık saçmıştır. Son vatanımız Anadolu’nun kapılarının ardına kadar açıldığı 26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi’nden 851 yıl sonra, bu defa üzerinde yaşadığımız topraklara heveslenenler eşi ve benzeri çok az görülen bir mücadeleyle Ege’nin serin ve derin sularına hayalleriyle birlikte gömülmüştür.”

ERDOĞAN: DAHA GÜÇLÜ TÜRKİYE İÇİN ÜRETMEYE DEVAM

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, 30 Ağustos Zafer Bayramı açıklamasında, Türk milletine hizmet etmeye ve üretmeye devam edeceklerini ifade etti. Erdoğan, sözlerine şunları ilave etti:

"Vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımızın ebedi olması için, daha güçlü bir Türkiye idealiyle var gücümüzle üretmeye, ihraç etmeye, ülkemiz için kazanmaya ve kazandırmaya, milletimize hizmet etmeye devam edeceğiz. Varlığımız, Türk varlığına armağan olsun! Bağımsızlığımız için canından ve sevdiklerinden vazgeçerek vatan topraklarını kanlarıyla sulayan şehitlerimiz ile gazilerimize layık olmak inancı ve azmiyle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyorum. (Ya istiklal ya ölüm!) diyerek şehadet mertebesine yükselen kahramanlarımız ile vatansever gazilerimizi, rahmet ve minnetle anıyorum."