Denizli Milli Eğitim eski Müdürü Ekici vefat etti – D20Haber
28.04.2024, Pazar
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Milli Eğitim eski Müdürü Ekici...

Denizli Milli Eğitim eski Müdürü Ekici vefat etti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Şubat 2024 Cuma - 13:25Güncelleme: 9 Şubat 2024 Cuma - 13:26
Denizli Milli Eğitim eski Müdürü Ekici vefat etti

Denizli Milli Eğitim eski Müdürü Ekrem Ekici, geçirdiği rahatsızlığa bağlı olarak hayatını kaybetti. 79 yaşındaki Ekici, Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinden 11 defa alınmış, açtığı davalar sonucu her defasında Denizli’ye geri dönmüştü.

Hatay’da lise müdürlüğü yaparken, DYP-SHP koalisyon hükümeti döneminde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğüne atanan Ekrem Ekici, bir süre önce rahatsızlandı. Pamukkale Üniversitesi Hastanesine kaldırılan ve burada ameliyata alınan Ekici, birkaç gün önce entübe edildi. Tüm çabalara rağmen sağlığında iyileşme görülmeyen Ekici, hayatını kaybetti.

Babalarının ölüm haberini yaşadıkları ABD’de alan kızı ve oğlu, kente gelmek üzere yola çıktı. Bu nedenle Ekici’nin cenazesi yarın öğle vakti Pamukkale Üniversitesi Kampüsü’ndeki Müftü Ahmet Hulusi Efendi Camisi’nde kılınacak namazın ardından Servergazi Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

1993-197 yılları arasında Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü görevinde bulunan Ekrem Ekici, daha sonra görevden almalar ve başka illere atanmasıyla mücadele etti. Çeşitli gerekçelerle 7 kez Ankara’da Milli Eğitim Bakanlığında kızak göreve atanan Ekici, Danıştay’a açtığı davaları kazanıp her defasında göreve iade edildi.

Ayrıca 2 kez Erzincan’a, 1’er kez Kars ve Ardahan’a tayini çıkarılan Ekici, emekliliğinin ardından Denizli’de yaşamını sürdürüyordu.