Denizli Lisesinin ünlü mezunları bir araya geldi – D20Haber
28.06.2024, Cuma
22 °C / 36 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Lisesinin ünlü mezunları bir araya...

Denizli Lisesinin ünlü mezunları bir araya geldi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Kasım 2023 Pazartesi - 18:32Güncelleme: 27 Kasım 2023 Pazartesi - 18:32
Denizli Lisesinin ünlü mezunları bir araya geldi

Denizli Lisesinin 1973 yılı mezunları, 50. yıl anısına bir araya geldi. Aynı sıralara bir kez daha oturup, anılarını tazelediler.

Denizli Lisesi ya da namıdiğer ismiyle Koca Mektep… 1922’de bir müdür, bir müdür yardımcısı,17 öğretmen ve 200 öğrenciyle eğitim-öğretime başlayan, 1950’de Denizli Lisesi adını adını alan, Türkiye’de ilk kez kız ve erkek öğrencilerin karma eğitimle sınıflarda yer aldığı eğitim kurumu, Denizli’nin gözbebeği oldu hep.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, cumhurbaşkanları İsmet İnönü ve Cevdet Sunay’ın ziyaret ettiği, saymakla bitmeyecek kadar çok ünlü isim mezun olduğu okul, geçtiğimiz günlerde yine buluşma adresi oldu.

Haberin DevamıReklam




Halen T24 internet haber sitesinde köşe yazıları yazan Mehmet Y. Yılmaz, araştırma şirketi Konda’nın yöneticisi Bekir Ağırdır ve arkadaşları, mezuniyetlerinin 50. yılı anısına Koca Mektep’te bir araya geldi. Sıralara yeniden oturuldu, koridorlar arşınlandı. Sonra da bu gün kaleme alınan yazıyla somutlaştırıldı. İşti o yazı:

“Bu kutsal okuldan 1973 yılının haziran ayında mezun olduk. Ortaokul ve liseyi 6 yıl parasız yatılı olarak devlet olanaklarıyla okuduk.

Aramızda doktorlar, mühendisler, avukatlar, öğretmenler, gazeteciler, araştırmacılar var.

Kişiliğimizin temelleri bu binada değerli öğretmenlerimiz tarafından atıldı. 50 yıl sonra o güzel günleri anmak için yine okulumuzda bir aradayız. Bize verdikleri ve kattığı değerlerle hocalarımızı andık.”