Denizli, kuş gözleminde Türkiye birincisi oldu – D20Haber
20.04.2024, Cumartesi
13 °C / 18 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli, kuş gözleminde Türkiye birincisi oldu

Denizli, kuş gözleminde Türkiye birincisi oldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 15 Mayıs 2022 Pazar - 12:42Güncelleme: 15 Mayıs 2022 Pazar - 12:55
Denizli, kuş gözleminde Türkiye birincisi oldu

Denizli, sulak ve ormanlık alanları ile kuşların önemli yaşam bölgelerinden biri olma özelliğini sürdürüyor. TRAKOR, başarılı bir ekip çalışmasıyla Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nde (Global Bigday) Denizli’yi bir kez daha Türkiye birinciliğine taşıdı.

Yaban hayatının önemli duraklarından olan ve kuşların göç yolu üzerinde bulunan Denizli, farklı türleriyle birinciliği başka illere bırakmıyor. Geçen yıl ekim ayında 123 kuş türüyle birinci olan Denizli, TRAKOR’un öncülüğünde dün gerçekleştirilen sayımla bir kez daha birinciliğe uzandı.

Dünya Kuş Gözlem Etkinliği’nin ilkbahar sayımında Kenan Süleyman Çüngür liderliğindeki TRAKOR Ekibi, ilin farklı bölgelerinde sayım yaptı. Işıklı’da Doğa Derneği ve Buldan’da Sait Yalçın ile yapılan çalışmalara ekibin diğer üyeleri Çamlık ve Kent Ormanı bölgesinde, Akdağ, Gökgöl, Acıgöl, Çürüksu Vadisi, Kale, Çameli, Babadağ, Gökpınar Barajı ve Çivril’in ormanlık alanlarındaki sayımla destek sağladı.

Ekip çalışmasıyla bir günde 152 kuş türü sayılması Denizli’yi geçen yıl ekim ayından sonra bu yılın ilkbahar sayımında da ilk sıraya yerleştirdi.

İkinci sırada 138 kuş türüyle Kayseri, üçüncü sırada 130 kuş türüyle Samsun yer aldı.

Öte yandan, Işıklı Gölü ve çevresi 83 kuş türü ile Türkiye’deki en değerli dördüncü kuş ortak yaşam sahası olarak belirlendi.