Kent Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu – D20Haber
02.05.2024, Perşembe
15 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kent Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu

Kent Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2023 Salı - 09:53Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı - 09:53
Kent Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu

Denizli’de eski Endüstri Meslek Lisesi taş atölyelerinin dönüştürülmesiyle hizmete sunulacak Kent Müzesi’nin açılış tarihi belli oldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, meclis toplantısında müzeyle ilgili soruyu yanıtlarken, açılış tarihini de açıkladı.

Kent Müzesi’nde Denizli’nin kuruluşundan günümüze kadar olan sürecine ilişkin sergileme olacağını belirten Zolan, gecikmenin yapıların bulunduğu zeminden kaynaklandığını söyledi. Zolan, şöyle devam etti:

“AÇILIŞ ŞUBATTA”

“Yapılasal anlamda şu oldu: İnşaat yapılırken binanın zeminde sıkıntı ortaya çıktı. Bunu pas geçemezdik. Zeminin güçlendirmesi gerekiyordu. Çok teknik bir detaydı, bu nedenle biraz zaman kaybettik ama şubat ayı içinde Kent Müzesi açılacak. Denizlimize güzel bir eser kazandırmış olacağız.

Çocuklarımız, gençler, Denizli’ye gelen misafirlerimiz Denizli’de neler var müzeye girdiğinde hem dijital hem görsel anlamda güzellikleri görecek. Yakışacak Denizli’ye. Kent belleği kalıcı hale gelecek. Çocuklarımız okul zamanında birkaç saatini oraya ayırsınlar, nereden nereye geldiğimizi görsünler.

Bu konuda üniversitedeki hocalarımızdan destek aldık. Malzeme anlamında destek verecek insanlarımızdan destek aldık. Geniş bir komisyon kurduk. Katılımcı bir şekilde değerlendirmeler yapıldı. Neler yer alması gerekiyorsa seçiliyor.”

GEBEŞ: VİTRİNLER YERLEŞTİRİLİYOR

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Seval Gebeş de, Kent Müzesi’nde inşaat kısmının bittiğini, yer alacak eserler ve ürünlerle ilgili belediye başkanları ile görüştüklerini, vitrinleri yerleştirme çalışması yapıldığını belirtti.