Kent Müzesi’ne dönüşecek taş yapılarda zemin sıvılaşması görüldü – D20Haber
07.05.2024, Salı
14 °C / 30 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Kent Müzesi’ne dönüşecek taş yapılarda zemin...

Kent Müzesi’ne dönüşecek taş yapılarda zemin sıvılaşması görüldü

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2023 Salı - 09:51Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı - 09:51
Kent Müzesi’ne dönüşecek taş yapılarda zemin sıvılaşması görüldü

Denizli Kent Müzesi olarak hizmet verecek eski Endüstri Meslek Lisesi Taş Atölyeleri’nin bulunduğu alanda zemin sıvılaşması görüldü. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sorunu gidermek için bu alanda zemin güçlendirmesi yapıldığını bildirdi.

Kent merkezindeki müze eksikliği, uzun yıllar eğitime katkı veren eski Endüstri Meslek Lisesi’nin taş yapıları restore edilerek giderilecek. Bu amaçla yapılan çalışmalar devam ederken, binaların bulunduğu alanda yaşanan zemin problemini Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan açıkladı.

CHP’li meclis üyesi Bülent Taylan Kaplan, Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Denizli Kent Müzesi’nin son durumunu sordu. Meclis üyelerini bilgilendiren Zolan, bir gecikme yaşandığını, bunun da zemin sıvılaşmasından kaynaklandığını söyledi. Zolan, şunları kaydetti:

“Müze inşaatı devam ediyor, şu anda bir engel yok. Biraz gecikme yaşadık. Sebebi de şu: Eski yapılar olmasından dolayı zemin sıvılaşması tespit edildi. O tespit yapıldıktan sonra zemini güçlendirmemiz gerekiyordu. Güçlendirelim ki o yapılar yıllarca şehrimize hizmet vermeye devam etsin, ayakta kalsın. Güçlendirme işlemleri tamamlandı. Bir komisyonumuz var. O komisyonumuzla zaman zaman toplanıyoruz. Şehir Müzesi ile ilgili çalışmalar bir noktaya geldi. En kısa sürede açmayı arzu ediyoruz. Müze de bir turizm. Valiliğimizle birlikte çalışmalarımıza devam ediyoruz. Kendi değerlerimizi koruyalım, insanlarımıza onları gösterelim.”