Denizli’de, 2025 yılında iç su balıkçılığına destek kapsamında 54 alabalık yetiştiricisine 3,2 milyon lira ödeme yapıldığı, baraj ve göletlere bir milyondan fazla yavru sazan bırakıldığı belirtildi.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, iç su balıkçılığına yönelik desteklerle ilgili açıklama yaptı. Kentin iç su balıkçılığında hem üretim kapasitesi hem de denetim disipliniyle öne çıktığı belirtildi.
Çalışmalar kapsamında geçtiğimiz yıl kent genelinde faaliyet gösteren 54 alabalık yetiştiricisine toplamda 3,2 milyon lira destek ödemesi yapıldığı ifade edildi. Balıkçı teknesi sahibi 74 kişiye de toplam 589 bin lira küçük ölçekli balıkçılık desteği sağlandığı aktarıldı.
İç suların balıklandırılması projesi kapsamında ise 2025 yılı içerisinde tam 1 milyon 6 bin adet yavru sazanın Denizli ilçelerinde bulunan baraj ve göletlere bırakıldığı dile getirildi. Kaçak avlanmanın önlenmesine yönelik de bin 925 avcılık ile 425 yetiştiricilik denetimi yapıldığı bildirildi.
Denetimlerin bu yıl da devam edeceği aktarıldı.