Dikkat! Toz taşınımı, sağanak yağış ve fırtına uyarısı – D20Haber
26.04.2024, Cuma
14 °C / 28 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Dikkat! Toz taşınımı, sağanak yağış ve...

Dikkat! Toz taşınımı, sağanak yağış ve fırtına uyarısı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 17 Nisan 2022 Pazar - 07:28Güncelleme: 17 Nisan 2022 Pazar - 23:06
Dikkat! Toz taşınımı, sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Denizli için “sarı kod” ile Meteorolojiden peş peşe uyarılar geldi. Bugün ilde toz taşınımı, yer yer fırtınaya dönüşecek kuvvetli rüzgar ve sağanak yağış bekleniyor. Toz taşınımı ve yağmurun, çamur yağmasına yol açabileceğine dikkat çekildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelerin ardından, Denizli için “Afrika kaynaklı toz taşınımı, zaman zaman fırtınaya dönüşecek kuvvetli rüzgar ve aralıklı sağanak yağış” uyarılarında bulunuldu.

SAATTEKİ HIZI 90 KİLOMETREYİ BULACAK

Meteoroloji, saatteki hızı 50 ile 75 kilometre arasında değişecek kuvvetli rüzgar ve yer yer 90 kilometreyi bulacak fırtına için “sarı kod” ile uyarı verdi.

Güneyli yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtınanın çatı uçması, doğal gaz kaynaklı zehirlenme, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısı yapıldı.

ÇAMUR YAĞABİLİR

Denizli için bir başka uyarı Afrika üzerinden toz taşınımı beklenmesi oldu. Güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde esecek rüzgarla birlikte toz savrulması da beklendiğinden, görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma, yağış alan bölgelerde çamur şeklinde yağış, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması istendi.