Denizli için saat verildi, art arda kritik uyarılar yapıldı – D20Haber
13.05.2024, Pazartesi
10 °C / 26 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli için saat verildi, art arda...

Denizli için saat verildi, art arda kritik uyarılar yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mart 2022 Salı - 21:16Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı - 21:22
Denizli için saat verildi, art arda kritik uyarılar yapıldı

Denizli için Meteorolojiden art arda kritik uyarılar yapıldı. Yarın (çarşamba) kuvvetli sağanak yağış ve yüksek kesimlerde yoğun kar yağışı beklendiği bildirildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın Denizli yağış bir havanın etkisinde olacak. Sabah saatlerinden itibaren beklenen sağanak yağmur sırasında metrekareye 21-50 kilogram yağış düşebileceği, bunun da sel ve su baskınlarına yol açabileceği, yer yer tipi şeklinde görülecek kar yağışı nedeniyle de buzlanma ve zirai don meydana gelebileceği belirtiliyor.

Meteorolojinin Denizli için, yarın sabah 08.00 ile 3 Mart Perşembe günü 03.00 saatleri arasını işaret ettiği uyarılar şöyle:

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yarın (çarşamba) sabah saatlerinden itibaren Denizli çevrelerinde yağışların yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m²), 300 metre üzeri rakımlarda kuvvetli (10-20 cm) ve yer yer yoğun kar yağışı (21 cm üzeri) şeklinde olması bekleniyor.

Haberin DevamıReklam




Kuvvetli yağış nedeniyle meydana gelebilecek sel ve su baskınlarına; yükseklerde tipi şeklinde yağış, buzlanma ve don olayına karşı dikkatli olunmalıdır.

ÇIĞ UYARISI: Özellikle Denizli’de yüksek kar örtüsü bulunan eğimli dik yamaçlarda çığ riski bulunduğundan, yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.