Denizli’ CHP’de şok gelişme. Honaz Belediye Başkanı Yüksel Kepenek’in CHP’den istifa ettiği iddiası gündeme bomba gibi düştü. İstifası konuşulan Kepenek sessiz kalıp telefonlara yanıt vermezken, CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ise istifayı doğrulamadı.
CHP’de gözler AK Parti’ye katılacağı bildirilen Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal’a çevrilmişken, bir şok gelişme de Denizli’de yaşandı. Akşam saatlerinde siyasi gündeme düşen iddiaya göre, Honaz Belediye Meclisi’ndeki gelişmeler nedeniyle Başkan Yüksel Kepenek istifa etti.
AÇIKLAMA ÖNCESİ MECLİS PAYLAŞIMI
Kepenek, istifaya neden olduğu öne sürülen meclis toplantısıyla ilgili saat 17.00 sıralarında sosyal medya hesabından “Honaz Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantımızı gerçekleştirdik. İlçemizin geleceğine yönelik kararların ele alındığı toplantımızda, Honaz’ımız için hayata geçireceğimiz çalışmalar ve projeler üzerine değerlendirmelerde bulunduk. Alınan kararların ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, meclis üyelerimize katkıları ve ortak akıl anlayışıyla yürüttükleri çalışmalar için teşekkür ediyorum” paylaşımını yaptı.
İSTİFA GELİŞMESİ
Ancak, bu paylaşımın ardından Kepenek’in CHP’den istifa ettiği iddiası gündeme düştü. Kendisini aradığımız Kepenek’e ulaşamadık, mesajımıza da haber yayına girdiği ana kadar yanıt vermedi.
Meclis üyelerinin toplantıya katılmaması nedeniyle istifa ettiği konuşulan Kepenek’in yakın çevresine bağımsız olarak devam edeceğini söyylediği bildiriliyor.
HORZUM DOĞRULAMADI
Telefonla ulaştığımız CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum ise istifayı doğrulamadı, kendisine böyle bir istifanın ulaşmadığını söyledi.