Meteoroloji tarafından çok sayıda il için “kuvvetli yağış” uyarısı yapıldı. Uyarı listesindeki iller arasında Denizli’de yer alırken, metrekareye 21 ile 50 kilogram arasında yağış düşmesinin beklendiği bildirildi.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, Ege Bölgesi’nde yarın sabah saatlerinden itibaren sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı bir havanın etkili olmasının beklendiği belirtildi.
İzmir, Manisa, Aydın ve Uşak’ta sabah saatlerinde görülecek kuvvetli yağışın Muğla, Kütahya ve Denizli’de ise öğle saatlerinde etkili olacağı, metrekareye 21 ile 50 kilogram arasında yağış bırakacağı tahmin ediliyor.
Kuvvetli yağışın ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara yol açabileceği uyarısında bulunuluyor.