Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın 2 hali – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın 2 hali

Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın 2 hali

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 4 Eylül 2022 Pazar - 13:06Güncelleme: 4 Eylül 2022 Pazar - 13:06
Gazi Mustafa Kemal Bulvarı’nın 2 hali

Denizli’nin nasıl betonlaştığını bugünkü ismiyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı, eski ismiyle Enverpaşa Caddesi olan kentin ana arteri ortaya koyuyor. Dört katı geçmeyen yapıların yerini 7’şer katlı apartmanların alması caddeyi nasıl da beton koridoruna dönüştürdüğünü gözler önüne seriyor.

Yaşları 60’ın üzerinde olanlar, bugün il dışında yaşayan ya da kamu görevi sırasında kentte ikamet edenler, yolları düşüp Denizli’ye geldiklerinde “nerede eski Denizli?” diye sormadan edemiyor. Nedeni de neredeyse eskiye dair izlerin neredeyse kalmaması.

Örnek çok… Altıntop Mahallesi, İstiklal, Pelitlibağ, Atalar, bugün 15 Mayıs ismini alan Gürcan, Çaybaşı, Sırakapılar ve Saraylar mahalleleri kent merkezindeki yerleşim yerleriyle. Buralarda bahçe içinde tek ya da iki katlı evler, bazılarında Rum evleri vardı. Ancak, buralardaki evler çarpık kentleşmeyle yıkılıp yerlerine apartmanlar dikildi, ortaya da bugünkü Denizli çıktı.

Betonlaşmanın en bariz örneği de eski ismiyle Enverpaşa Caddesi, bugünkü ismiyle Gazi Mustafa Kemal Bulvarı olan kentin ana arteri konumunda yolda görülüyor. Haberde paylaştığımız 1967 yılında çekilen fotoğraf ile 50 yıl sonra çekilen ikinci fotoğraf betonlaşmanın kentteki alametifarikası gibidir.

Yarım yüzyıl öncesinde 2, 3 ve 4 katlı yapıların bulunduğu cadde, bugün 7’şer katlı apartmanlarla nefes almanın güçleştiği bir koridordan farksızdır.

D20HABER.COM olarak, plansız yapılaşmayla dikilen apartmanların Denizli’yi geçmişinden nasıl kopardığına dikkat çekip, 50 yıl öncesinin ve 50 yıl sonrasının fotoğrafıyla sizlere hangisini beğendiğinizi sorduk.