Denizli Gazeteciler Cemiyetinde görev devir teslimi yapıldı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
17 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Gazeteciler Cemiyetinde görev devir teslimi...

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde görev devir teslimi yapıldı

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 14 Mart 2023 Salı - 14:44Güncelleme: 14 Mart 2023 Salı - 14:44
Denizli Gazeteciler Cemiyetinde görev devir teslimi yapıldı

Denizli Gazeteciler Cemiyetinde (DGC), genel kurulun ardından görev devir teslimi yapıldı. Muhammet Karaçay, görevini Osman Nuri Boyacı’ya devretti.

DGC’de üç yıl öncesinin halef selef tablosu yinelendi. Üç yıl önce Osman Nuri Boyacı, DGC Başkanlığını Muhammet Karaçay’a devrederken, bugün Karaçay görevini Boyacı’ya teslim etti.

Devir teslim töreninde konuşan Karaçay, “Görevimizi gönül rahatlığıyla devrediyoruz. Bilgi birikimimizi kendisiyle paylaşacağız. Başkanlık bitti, her şey bitti yok. Osman Başkan'a ve yönetimine başarılar dilerim” dedi.

“GAZETECİ FEDAKARLIK YAPIYOR”

Boyacı da, genel kurulda görevi kendilerine layık gören cemiyet üyelerine teşekkür etti.

Gazeteciliğin zor bir meslek olduğunu vurgulayan Boyacı, “Zor iş yapıyoruz, birçok fedakarlıkta bulunuyoruz. Dışarıdan bakıldığında gazetecilik ayrıcalıklı, konforlu görünebilir ama sosyal hayatımızdan, aile hayatımızdan ödün veriyoruz. Önceliğimizin hep kamuoyunu bilgilendirmek olduğunu söyleyebilirim” diye konuştu.

“GAZETECİLİK MESLEĞİNİ KİMLERİN YAPTIĞI BELLİ”

Denizlili gazetecilerin mesleklerini daha iyi yapabilmeleri için gereken çabayı göstereceklerini dile getiren Boyacı, “Seçim süreci için de şu mesajı vermek istiyorum siyasi partilere, aday olacaklara. Denizli'de gazetecilik mesleğini kimlerin yaptığı belli. Tehdit anlamında, şantaj anlamında ya da çıkar sağlamak adına farklı ilişkilerle basın mesleğini yönlendirmemelerini rica ediyorum. Bu konuda güvenirliliğini kanıtlamış, uzun yıllardır mesleğini yapan arkadaşlarımızla ilerlerlerse kendileri açısından sağlıklı olur diye düşünüyorum. Bu şirketler için de geçerli. Mesleğimizle ilgisi, alakası olmayan olumsuz görüntü ya da bilgileri şantaj amaçlı kullandıkları yolunda kulağımıza gelen bilgiler var. Bu tür bir davranışla karşılaşan odalar olsun, şirketler olsun, kişiler olsun taviz vermesinler. Bu tür bir durumla karşılaştıklarında bizi bilgilendirirlerse gereken her türlü mücadeleyi, çabayı gösteririz” ifadelerini kullandı.