Arslan’dan konut fiyatlarındaki artışa ‘daha fazla alan imara açılmalı’ önerisi – D20Haber
26.04.2024, Cuma
16 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Arslan’dan konut fiyatlarındaki artışa ‘daha fazla...

Arslan’dan konut fiyatlarındaki artışa ‘daha fazla alan imara açılmalı’ önerisi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 28 Eylül 2021 Salı - 11:25Güncelleme: 28 Eylül 2021 Salı - 13:28
Arslan’dan konut fiyatlarındaki artışa ‘daha fazla alan imara açılmalı’ önerisi

İnşaat malzemelerindeki maliyet artışlarının konut fiyatlarını da yükselttiğini ifade eden Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, fiyatlarda düşüş yaşanabilmesi için daha fazla alanın imra açılması gerektiğini savundu.

Konut satışlarının düşmesine karşılık fiyatlardaki tırmanış devam ediyor. Konuyla ilgili konuşan Denizli Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Arslan, inşaat maliyetlerindeki artışının fiyatlara yansıdığını söyledi. Maliyet artışından müteahhitlerin şikayetçi olduğunu kaydeden Arslan, “Piyasadaki inşaat malzemeleri maliyetlerinin artması nedeniyle konut kiraları ile inşaatları olumsuz etkiledi” dedi.

“DAHA FAZLA ALAN İMARA AÇILMALI”

Arslan, konut fiyatlarında düşüş yaşanması için ise, “Denizli’de imara açılan yerler az olduğu için bu sıkışıklığa sebep oluyor. Ülkemizde yeni yerlerin imara açılması ve inşaat malzemelerindeki üretim birçok şeyi düzeltecektir” diye konuştu.

“ARSA FİYATLARI ARTTI”

Denizli’de arsa fiyatlarının her yıl arttığını dile getiren Arslan, “Arsa fiyatları arttı. Her yıl artış oluyor. Bu yaşan artışlar emlakçılardan kaynaklanmıyor. Vatandaşlarımız konut fiyatlarındaki artışların emlakçılardan kaynaklandığını düşünüyor ama yanlış. Fiyatlar arz ve talep doğrultusunda belirleniyor” değerlendirmesinde bulundu.

DENİZLİ (İHA)