19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Emeklilere ‘ikramiye farkı’ mesajıyla tuzak

Emeklilere ‘ikramiye farkı’ mesajıyla tuzak

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 1 Mayıs 2026 Cuma - 15:38Güncelleme: 1 Mayıs 2026 Cuma - 15:39
Emeklilere ‘ikramiye farkı’ mesajıyla tuzak

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi harekete geçen dolandırıcılar, “bayram ikramiyesi farkı” mesajıyla emeklilerin bayram ikramiyesine göz dikti. SMS üzerinden “3.000 TL ek zam yapıldı, farkı almak için e-Devlet linkine tıklayın” mesajıyla işleyen dolandırıcılık sistemi, bir anda hesabın ele geçirilmesine yol açıyor.

Düşük kalan maaşla geçim derdinde olan emekliler, Kurban Bayramı’nda verilecek 4 bin lira ikramiyede artış yapılmasını umutla bekliyor. Her kuruşun hesabını yapan emekliler, gelecek sevindirici bir haberi bekliyor. Bu da dolandırıcıların hedefi haline gelmelerine yol açıyor.

Emekliye SMS tuzağı kuran çeteler “Bayram ikramiyeniz yattı” mesajı ile sahte site linki gönderip, tıklayanların hesabını boşaltıyor.

Türkiye Gazetesi’nin haberine göre, bayram ikramiyeleri, siber dolandırıcıların da en büyük beklentisi haline gelmiş durumda. 2026 yılı ödeme takviminin netleşmesiyle şebekeler, “ikramiye farkı” yalanıyla oltalama saldırılarına hız verdi.

Haberin DevamıReklam




Sistem, emekliye gönderilen “3.000 TL ek zam yapıldı, farkı almak için e-Devlet linkine tıklayın” mesajıyla işliyor. Sahte sitelere yönlendirilen vatandaşların kimlik ve banka bilgileri çalınırken, hesaplardaki paralar izi sürülemeyen hesaplara transfer ediyor. Hatta emeklinin adına ‘ihtiyaç kredisi’ bile çekiliyor.

Siber güvenlik uzmanları, “Hiçbir devlet kurumu SMS ile link gönderip şifre istemez. İkramiyeler başvuru gerekmeksizin otomatik yatar. Linke tıklamak, evinizin anahtarını hırsıza teslim etmektir” uyarısında bulunuyor. Mağduriyet yaşamamak için şüpheli linklerin silinmesi, işlemlerin yalnızca resmi uygulamalar üzerinden yapılması ve telefonda kendisini görevli olarak tanıtanlara şifre verilmemesi gerekiyor.