Denizli DAK Ekibi depremzedeyi enkaz altından çıkardı – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli DAK Ekibi depremzedeyi enkaz altından...

Denizli DAK Ekibi depremzedeyi enkaz altından çıkardı

A- A+
Veli Yunus Ünal / D20HABER
Yayınlanma: 11 Şubat 2023 Cumartesi - 09:01Güncelleme: 11 Şubat 2023 Cumartesi - 09:06
Denizli DAK Ekibi depremzedeyi enkaz altından çıkardı

Denizli’den deprem bölgesindeki illerden Hatay’a giden ekiplerden birisi olan Dağ Arama Kurtarma (DAK) Ekibi, Hatay’da hummalı bir çalışmayla bir yaralıyı enkaz altından çıkardı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerdeki yıkım on binlerce can alırken, büyük felaketin üzerinden saatler geçse de sağ kurtarılanların haberleri gelmeye devam ediyor. Her kurtarılan insan, bu zor günlerde yüzlerde tebessüm oluşturuyor.

Bu güzel haberlerden birisini de Denizli’ye DAK Ekibi ulaştırdı. Hatay’ın merkezdeki ilçelerinden Antakya’da 6 Şubat’tan bu yana görev yapan 35 kişilik DAK Ekibi, yıkılan bir binanın enkazında canlı olduğunu belirledi.

Enkaz altındaki kişinin ses dinlemesiyle yerinin tespit edilmesinin ardından hummalı bir çalışma başlatıldı. Zamanla yarışan ekip, önce yaşam alanı açtı, sonrasında beton blokların demirlerini kesip aşağıya indi.

Titiz bir çalışmayla Suriyeli olduğu bildirilen 34 yaşındaki kadın enkazdan çıkarılıp bölgede görev yapan sağlık ekibine teslim edildi. Kurtarma anları kameraya böyle yansıdı…