Denizli Büyükşehir Belediyesinde yeni daire başkanlıkları kuruldu – D20Haber
18.05.2024, Cumartesi
17 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Büyükşehir Belediyesinde yeni daire başkanlıkları...

Denizli Büyükşehir Belediyesinde yeni daire başkanlıkları kuruldu

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 20 Haziran 2023 Salı - 10:26Güncelleme: 20 Haziran 2023 Salı - 10:26
Denizli Büyükşehir Belediyesinde yeni daire başkanlıkları kuruldu

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Afet İşleri ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık isimleriyle iki yeni daire başkanlığı kuruldu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yeni daire başkanlıkları kurulmasına ilişkin Başkan Osman Zolan tarafından verilen önerge, Genel İşler Komisyonu’ndaki incelemenin ardından meclis gündemine alınarak görüşüldü.

Komisyon raporunun okunmasının ardından meclis üyelerine bilgi veren Zolan, kurulacak daire başkanlıklarından birisinin afet işleriyle ilgili olduğunu belirtti. Afet işleri ile ilgili görev tanımları noktasında birçok birimin bulunduğuna işaret eden Zolan, “Birden fazla daire başkanlığını ilgilendiren afetle mücadelede birimler kendi içerisinde kordine olup çalışıyordu. Yaşadığımız depremler, olumsuzluklar konusunda dünya daha da hasssaslaştı. Afetlerin arttığı bir dünyada afet işlerinin de müstakil bir daire başkanlığı adı altında toplanması noktasında düşüncemiz oluştu” dedi.

Haberin DevamıReklam




Bir başka daire başkanlığının da iklim değişikliği ve sıfır atık uygulamasıyla ilgili kurulacağını ifade eden Zolan, “İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesinin de kurulması, görevini ifa etmesi ve buraya motive olması konusunda bir yaklaşımımız oldu. Bunları Büyükşehir Belediye Meclisimize getirdik. İki yeni daire başkanlığı kurulmasına karar vereceği biraz sonra yapacağımız oylama sonucunda. Bunlardan birisi Afet İşleri Daire Başkanlığı, diğeri de İklim Değişikliği ve Sıfır atık Daire Başkanlığı olarak kurulacaktır. Hayırlı olsun” diye konuştu.

Bu bilgilendirmenin ardından Afet İşleri Daire Başkanlığı ile İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Daire Başkanlığı kurulması oy birliğiyle kabul edildi.