Büyükşehir Belediyesi 35 arsayı satışa çıkarıyor – D20Haber
30.04.2024, Salı
17 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Büyükşehir Belediyesi 35 arsayı satışa çıkarıyor

Büyükşehir Belediyesi 35 arsayı satışa çıkarıyor

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 16 Ekim 2023 Pazartesi - 19:02Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi - 19:02
Büyükşehir Belediyesi 35 arsayı satışa çıkarıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Merkezefendi ve Pamukkale ilçelerinde bulunan mülkiyetindeki 35 parsel arsayı satışa çıkarıyor. Satış kararı, muhalefetin hayır oylarına karşılık AK Parti ve MHP’li üyelerin evet oyuyla alındı.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ekim ayı toplantılarının ikinci birleşimi Ali Değirmenci’nin başkanlığında yapıldı. 28 gündem maddesinin yer aldığı oturumda öne çıkan başlık ise arsa satışlarıyla ilgili karar oldu.

Karar, CHP ve İYİ Partili 18 üyenin ret oyuna karşılık, AK Parti ve MHP’li 38 üyenin evet oylarıyla alındı. Kararla Büyükşehir Belediyesi Encümenine satış yetkisi verildi.

33 PARSEL MERKEZEFENDİ’DE, 2 PARSEL PAMUKKALE’DE

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bir bölümünü daha önce satışa çıkarılan parsellerin oluşturduğu toplam 35 parsel arsanın satışını meclisin onayına sundu. Satışa çıkarılacak arsalardan 33’ü Merkezefendi, 2’si Pamukkale ilçelerinde bulunuyor.

MERKEZEFENDİ’DEKİ ARSALARIN YERLERİ

Merkezefendi’deki arsaların 28’i Çakmak Mahallesi’nde, diğerleri Şirinköy, Yeşilyayla, Hallaçlar, Kumkısık ve Kayaköy mahallelerinde bulunuyor. Kayaköy’deki arsa imar planında küçük sanayi alanı olarak kayıtlı.

ESKİ ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ ARSASI SATIŞTA

Pamukkale ilçesindeki arsalar ise İstiklal ve Karşıyaka mahallelerinde yer alıyor. İstiklal Mahallesi’ndeki alan eski Orman Bölge Müdürlüğünün bulunduğu arsa. İmar planında ticaret ve turizm alanı olarak belirlenen arsanın büyüklüğü 14 bin 162 metrekare.