Zolan: Hizmetlerde “mış” gibi yapmıyoruz – D20Haber
06.05.2024, Pazartesi
9 °C / 24 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Zolan: Hizmetlerde “mış” gibi yapmıyoruz

Zolan: Hizmetlerde “mış” gibi yapmıyoruz

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 21 Kasım 2023 Salı - 10:39Güncelleme: 21 Kasım 2023 Salı - 10:39
Zolan: Hizmetlerde “mış” gibi yapmıyoruz

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 2024 yılı bütçe konuşmasında, hizmetlerde “mış” gibi yapmadıklarını, sonuca giden ve ihtiyaca uygun projeleri hayata geçirdiklerini belirtti.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 2024 yılı bütçesi 7 milyar 610 milyon lira olarak belirlenirken, Başkan Osman Zolan, bütçeye yönelik eleştirileri yanıtladı. Eleştiri konusu olan faizle ilgili eleştiriye Çivril’deki güneş enerjisi santrali projesiyle yanıt veren Zolan, hizmetlerde nokta atışlar yaptıklarını söyledi.

“OTOPARK YAPIMI İLÇE BELEDİYELERİNE AKTARILDI”

Söz verilen 8 otoparkın yapılmadığı eleştirisine Zolan, “Otoparkları yapmayı arzu ettik. Şehir merkezinde birçok araziyi de kamulaştırmış, bedellerini de ödemiştik. Ama 2019 seçimi sonrasında yapılan kanun çerçevesinde otoparkla ilgili yükümlülüğün ilçe belediyelerine aktarılmasıyla Büyükşehir Belediyesi olarak otopark yapamaz durumundayız. Bunu kayıtlara geçsin diye söylüyorum” yanıtını verdi.

“800 MİLYON LİRAYI GES İÇİN DESKİ’YE VERİYORUZ”

“Faizle kredi alınıp borç veriliyor” eleştirisini de yanıtlayan Zolan, “800 milyon lira borç konusu... Evet, 800 milyon lira borç veriyoruz. Kime veriyoruz borcu? Büyükşehir Belediyesinin kurumu olan DESKİ'ye. Niçin? DESKİ Genel Müdürlüğümüz inşaatı başladı, Ege'nin en büyük güneş enerji santralini kuruyor. Bunu finans etmek için bütçemizden 800 milyon lirayı DESKİ’ye aktarıyoruz. Gerekçesi budur. Borç alıp da parayı Büyükşehir dışında bir kuruma aktarıyor değiliz. İnşallah birlikte gider görürüz santrali. Çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. Faiz giderlerimizin temelinde de buraya sağlanan finans vardır. Büyükşehirin enerji giderini ortadan kaldıracak. Bir taşla 3-5 sonuca ulaşacağız” dedi.

“TARIMDA 55’İN ÜZERİNDE PROJE GERÇEKLEŞTİRDİK”

Büyükşehir belediyesi olarak tarım ve hayvancılığa destek verdiklerini anlatan Zolan, Tarım konusunda çalışmaları yürütmek için Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı kurduklarını belirtti. Zolan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tarımla ilgili 55’in üzerinde proje gerçekleştirdik. Kimlerle işbirliği yapıyoruz? İşin uzmanı ticaret borsası, ticaret odaları, Tarım Müdürlüğü ile. Hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerimiz için Serinhisar’da tesis yapıyoruz, bitmek üzere. İhalesini yaptığımızda 12-13 milyon liralık bir yatırımdı. Bugün yapsak 25 milyon liraya varan bir yatırım olacak. Arpa, mısır gibi ürünler flake tesisinde işlenerek yem haline getirilecek. Böylece aylık yüzde 30 tasarruf sağlanacak. Proje yaparken ‘mış’ gibi yapmadık. Sonuca giden ve ihtiyaç olanları gerçekleştirdik. Nokta atışlarla çiftçimizin, hayvancılıkla uğraşan yetiştiricilerimizin yanında olduk. İstiyoruz ki herkes yerinde mutlu olsun, üretsin.”

“PİLATESTE GUİNNESS REKORLAR KİTABI’NA GİRDİK”

Kadın ve çocuklarla ilgili muhteşem projeleri hayata geçirdiklerini söyleyen Zolan, Kent Konseyi Kadın Meclisi, Çocuk Meclisi, Gençlik Meclisi, Engelliler Meclisi, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün hem sosyo-psikolojik destek hem ekonomik destek hem yol göstermede, spordan sanata hep yanlarında olduklarını ifade etti.

Pilates ile Guinness Rekorlar Kitabı’nda yer alındığını kaydeden Zolan, “Mesela pilates yaptık, Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdik. En çok kadınla aynı anda pilates yapmada Guinnes Rekorlar Kitabı’na girdik. Hanım kardeşlerimiz ne isterse o konuda hizmet etmeye çalışıyoruz” diye konuştu.

“ULAŞIM AŞ’YE 200 MİLYON LİRA AKTARILACAK”

Ulaşımın sübvanse edildiğine dikkati çeken Zolan, Ulaşım AŞ’ye para aktarılması eleştirisini “200 milyon lira aktarılması… Mecliste alınan kararla Ulaştırma AŞ’ye sermaye artırımıyla ilgili 2024 yılın tekabül eden miktardır. Başka yere gitmiyor. Ulaşımda biliyorsunuz eksi yazıyoruz. Bunu da Büyükşehir bütçesinden sermaye artırımı olarak finanse ediyoruz” diye yanıtladı.