Zolan, sel felaketi yaşanan mahallelere gitti – D20Haber
27.04.2024, Cumartesi
14 °C / 32 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Zolan, sel felaketi yaşanan mahallelere gitti

Zolan, sel felaketi yaşanan mahallelere gitti

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 2 Haziran 2023 Cuma - 11:54Güncelleme: 2 Haziran 2023 Cuma - 13:36
Zolan, sel felaketi yaşanan mahallelere gitti

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde. Sağanak yağış sonrası yaşanan sel felaketi yerleşim birimleri ile tarım alanlarında zarara yol açtı. Selden sarar gören mahallelere giden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, yaraların kısa sürede sarılacağını belirtti.

İl genelinde bir süredir yağış hava etkili oluyor. Yer yer kuvvetli sağanak şeklinde görülen yağışlar, bazı mahallelerde sel felaketine ve su baskınlarına yol açtı. Ekili tarım alanları sular altında kalırken, bazı mahallelerde ev ve hayvan besihaneleri su baskınlarına uğradı.

Selden en çok etkilenen yerleşim birimleri Pamukkale’nin Akköy, Karahayıt, Haytabey ve Uzunpınar mahalleleri oldu. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu mahallelere giderek incelemelerde bulundu, vatandaşlarla görüştü.

Selden zarar görenlere geçmiş olsun dileklerini ileten Zolan, “Denizli Büyükşehir Belediyesi ve Pamukkale Belediyesi olarak, şehrimizde yaşanan ve DSİ tarafından 100 yılda bir yaşanan sel afeti olarak değerlendirilen afet sonrası meydana gelen yaraları hızla sarıyoruz” dedi.

Zolan, afetten en çok etkilenen Akköy, Karahayıt, Haytabey ve Uzunpınar mahallelerinde selin yol açtığı hasardan hiçbir eser bırakmayacaklarının da sözünü verdi.

SELİN BİLANÇOSU

Öke yandan, şiddetli sağanak 4 mahalledeki 1500 dekar tarım alanında zarar oluşturdu. Suya kapılan 6 küçükbaş ile 2 büyükbaş hayvan telef oldu. Ayrıca bir alabalık işletmesi ve 16 ev selde hasar gördü.