Denizli Büyükşehir Belediyesi (DBB), toplu taşıma hizmetinde 4 hattı kapatıp 3 yeni hat açtı. Belediye otobüsleri yeni hatlarda 1 Eylül’den itibaren sefere çıkacak.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım AŞ, şehir içi toplu taşıma hizmetinde hat düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Düzenlemeyle 520, 510, 410 ve 440 nolu hatlar kapatıldı. Bunların yerine 525, 515 ve 470 numaralı hatlar açıldı.
YENİ HATLAR
Yapılan değişiklikle 520 numaralı hat kapatılırken, yerine 525 nolu hat devreye alındı. Yeni hatta çalışacak 525 numaralı hatta sefer yapacak otobüs Şirinköy – Adalet Aktarma Merkezi arasında yolcu taşıyacak. Bu hattaki otobüsler seferleri sonlandırılan 520 numaralı hattın güzergahındaki bazı yerlerden de geçecek.
Kapatılan bir başka hat 510 numaralı otobüsün sefer yaptığı güzergah oldu. Bu hatta ise 515 numaralı otobüs eski hattın bir bölümü ile Gerzele, Yenişehir, Koşu Yolu ve Adalet Aktarma Merkezi arasında sefer yapacak.
Sefere konulan 470 numaralı otobüs de kapatılan 410 ve 440 nolu hatları kapsayacak şekilde sefer yapacak. Bu hattaki otobüsler de Adalet Aktarma Merkezi, Şemikler, Gümüşler ve Valilik arasında çalışacak.
Otobüsler, yeni hatlarda 1 Eylül’den itibaren çalışmaya başlayacak.