Denizli Barosu genel kurula gidiyor – D20Haber
25.04.2024, Perşembe
16 °C / 29 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Denizli Barosu genel kurula gidiyor

Denizli Barosu genel kurula gidiyor

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 31 Ağustos 2022 Çarşamba - 16:50Güncelleme: 31 Ağustos 2022 Çarşamba - 16:53
Denizli Barosu genel kurula gidiyor

Denizli Barosu, bir yıllık aranın ardından genel kurula gidiyor. Mevcut başkan Adnan Demirdöğer ile geçen genel kurulda yarıştığı Kerem Tahir Üzelce’nin bir kez daha seçim mücadelesine girmesi bekleniyor.

Denizli Barosu Yönetim Kurulu, son toplantısında genel kurul kararı aldı. Buna göre, olağan genel kurul tarihi 1-2 Ekim olarak belirlendi. Çoğunluk sağlanamaması durumunda ikinci toplantı 7-8 Ekim’de yapılacak.

BARO BAŞKANI ADAYLARI

Denizli Barosu Genel Kurulu’nda başkanlık iki isim adaylığını açıkladı. Halen bu görevi sürdüren Adnan Demirdöğer ile geçen yıl 37 oyla seçimi kaybeden Kerem Tahir Üzelce bir kez daha yarışacak. Kulislerde ismi geçen üçüncü isim ise Jülide Keleş Yarışan.

DEMİRDÖĞER: SON KEZ ADAYIM

Genel kurul tarihinin belli olmasının ardından görüştüğümüz Denizli Barosu Başkanı Adnan Demirdöğer, “aday olacak mısınız?” sorumuza “Aday olacağım, arkadaşların görüşü bu yönde. Son defa aday olacağım. Bunu geçen genel kurulda söylemiştim” yanıtını verdi.

ÜZELCE, ADAYLIĞINI SOSYAL MEDYADA AÇIKLADI

Üzelce ise adaylığını sosyal medya paylaşımıyla duyurdu. Avukatlara yönelik saldırıların giderek arttığını, bunun için etkili çözümler üretilmesi gerektiğini belirten Üzelce’nin açıklaması şöyle:

"Mesleğini icra ederken saldırıya uğrayan, öldürülen, ekonomik nedenlerle intihar eden meslektaşlarımızın haberlerini almak, genç meslektaşlarımızın mesleğe adım atarken yaşadığı sıkıntılara şahit olmak ve her geçen gün mesleğimizin geleceğinin daha da belirsizleşiyor olması beni ve değişime inanan arkadaşlarımı sorumluluk almaya itmektedir.

Ben ve arkadaşlarım tüm bu sorunlarla mücadele etmeye, çalışmaya, çözüm üretmeye, mesleğimizin hak ettiği imkan ve değerlere ulaştırılmasına katkı sağlamaya hazırız. Hukukun üstünlüğü ve yargı bağımsızlığı ilkeleri ışığında insan haklarını temel alan, ifade özgürlüğünü savunan, Cumhuriyet'in temel ilkelerine bağlı hukuk devleti anlayışı içerisinde demokratik ve katılımcı bir baro yönetimi için yola çıkmış bulunmaktayız.

İyi bir yönetim anlayışıyla demokratik, duyarlı, etkin, sonuç odaklı projeler geliştiren, mesleğimizin onurunu, bağımsızlığını ve saygınlığını yüksek sesle savunan bir denizli Barosu için 48'inci olağan genel kurulda baro başkan adayı olduğumu ilan etmekten onur duyarım."

2021’DE NE OLMUŞTU?

Denizli Barosunun 2020’nin ekim ayında yapılması gereken, ancak coronavirüs salgını nedeniyle birkaç kez ertelenen genel kurulu 4 Temmuz 2021'de yapılmış, başkanlık için Adnan Demirdöğer, Kerem Tahir Üzelce ve Müjdat İlhan yarışmış, 400 oy alan Demirdöğer başkanlığa seçilmişti. Diğer adaylardan Üzelce 363, İlhan 301 oy almıştı.