Akköylüler’den Ziraat Bankası yetkililerine: Bina çürükse para verelim yenisini yapın – D20Haber
24.09.2023, Pazar
20 °C / 35 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Akköylüler’den Ziraat Bankası yetkililerine: Bina çürükse...

Akköylüler’den Ziraat Bankası yetkililerine: Bina çürükse para verelim yenisini yapın

A- A+
Engin ÜNAL / D20HABER
Yayınlanma: 21 Ağustos 2023 Pazartesi - 18:01Güncelleme: 21 Ağustos 2023 Pazartesi - 18:31
Akköylüler’den Ziraat Bankası yetkililerine: Bina çürükse para verelim yenisini yapın

Denizli’nin Pamukkale ilçesine bağlı Akköy Mahallesi’nde kapatılması gündemde olan Ziraat Bankası Şubesi ile ilgili tepkiler sürüyor. Karara karşı çıkan vatandaşlar, “Bina çürükse para verelim yenisini yapın” diyerek, banka yöneticilerine çağrıda bulundu.

CHP İl Başkan Yardımcısı Osman Bartal, CHP Pamukkale İlçe Başkanı Uğur Coşkun ve CHP Pamukkale Belediye Meclisi Üyesi Taylan Kaplan, Akköy’e giderek vatandaşlar ile görüştü. Akköylüler, şubenin kapatılmasında siyasi etkenler bulunduğunu söyleyerek, bir kez daha şubenin Karahayıt’a taşınması kararından vazgeçilmesi çağrısında bulundu.

 

ESKİ MECLİS ÜYESİ KAPLAN: SIRA ELDE KALAN BANKA ŞUBESİNE GELDİ

Eski Denizli Belediye Meclis Üyesi Bedrettin Kaplan, önce Akköy’ün ilçeliğinin lağvedildiğini, Tapu, Adliye ve TARİŞ’in kapatıldığını, suyun alınıp Karahayıt’a verildiğini, belediye otobüslerinin alındığını, şimdi sıranın elde kalan ve 37 yıldır hizmet veren banka şubesine geldiğini söyledi.

Kente gelmek için yol ücretinin 27 lira olduğunu, bu neden şubenin kapatılmaması gerektiğini ifade eden Kaplan, “Neymiş? Bina depreme dayanıksızmış. Yeni bina yapılması için yer gösteriliyor, kabul etmiyorlar. Bir kuvvet Akköylüleri mağdur etmek için ellerinden geleni yapıyor” dedi.

“BUNLARIN DERDİ BAĞCIYI DÖVMEK”

CHP Heyetiyle görüşen diğer vatandaşlar da “Bu banka gitsin kısa sürede yerine özel bir banka gelir şube açar. Ama biz kamu bankası olan Ziraat Bankasının burada kalmasını istiyoruz. Şubenin yararına olsun diye emekli maaşlarımızı yüksek promosyon veren bankalara taşımadık. Bu yoklukta 4 bin lira daha fazla almasını bilmiyor muyduk? Banka şubesi olarak kullanılması için 6 tane bina gösterdik, beğenmiyorlar. Bunların derdi üzüm yemek değil bağcıyı dövmek” ifadelerini kullandı.

YENİ BİNA İÇİN “PARA VERELİM” DİYENLER OLDU

Bu arada Ziraat Bankası Şubesinin Akköy’de hizmet vermeye devam etmesi için “Bina çürükse para verelim, yenisini yapsınlar” diyenler de oldu. Bekir Altındiş 100 bin lira, Hayati Acar da 200 bin lira vereceğini söyledi.