Çavuşoğlu, milli maç yayını için camiden elektrik verilmemesine tepki gösterdi – D20Haber
30.06.2024, Pazar
20 °C / 36 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Çavuşoğlu, milli maç yayını için camiden...

Çavuşoğlu, milli maç yayını için camiden elektrik verilmemesine tepki gösterdi

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 27 Haziran 2024 Perşembe - 19:01Güncelleme: 27 Haziran 2024 Perşembe - 19:02
Çavuşoğlu, milli maç yayını için camiden elektrik verilmemesine tepki gösterdi

Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, milli maç yayınının dev ekrandan yansıtılması için camiden elektrik kullanılmasına izin vermediği gerekçesiyle Denizli Müftüsü Abdullah Pamuklu’ya tepki gösterdi, “kendisini Allah’a havale ediyorum” dedi.

Türkiye ile Çekya arasında dün akşam oynanan milli maç DBB tarafından kentin çeşitli noktalarına kurulan dev ekrandan yansıtıldı. Seçilen alanlardan birisi de Sevindik Mahallesi oldu. Merkez Camisi önüne DBB tarafından dev ekran kuruldu.

Ekranın çalıştırılması için ihtiyaç duyulan elektriğin de camiden karşılanması istendi. DBB Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun aktardığına göre, İl Müftüsü Abdullah Pamuklu bu talebe olumsuz yanıt verdi.

Yaşanan gelişmeleri DBB Meclis toplantısında anlatan Çavuşoğlu, İl Müftüsü’nü sert bir dille eleştirdi. “Bizlerin ödemiş olduğu vergilerle o makamlarda oturanlardan, dün milli ve manevi duygularımız üst seviyeye çıktığı o süreçte camiden elektrik alamadık” diyen Çavuşoğlu, şunları söyledi:

Haberin DevamıReklam




“Müftü Bey’in talimatıyla hazırlamış olduğumuz kablo daha sonra söküldü. Konuyla ilgili Vali beye de ulaştık, onu da bilgilendirdik. Fakat ne acıdır ki, böyle bir süreçte Denizli İl Müftüsü tarafından Denizli Büyükşehir Belediyesinin milli ve manevi duygularımızın üst seviyeye çıktığı bir anda hangi gerekçeyle olduğunu bilmediğim bir gerekçeyle maalesef elektrik almamızı sağlayamadık. Arkadaşlarımız da jeneratör buldu. Saat 9’a kadar elektrik verilen yerde saat 9’dan sonra kablomuz sökülerek elektrik kesildi. Sayın Müftü’yü oturduğu makamın ağırlığını taşımaya davet ediyorum. Sadece o kutsal ibadethanelerin hepimizin evi olduğunu, hepimizin o evden su, elektrik vb. toplumsal ve manevi duygularımızın güçlendiği yerde bu ihtiyaçları karşılamakla sorumlu olduğunu bilmesini istiyorum. Kendini kamuoyunun manevi huzurunda Allah’a havale ediyorum.”