19.09.2026, Cumartesi
18 °C / 31 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Çavuşoğlu: Hırsıza hırsızlığını unutturmayacağız

Çavuşoğlu: Hırsıza hırsızlığını unutturmayacağız

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 11 Temmuz 2025 Cuma - 16:18Güncelleme: 11 Temmuz 2025 Cuma - 17:05
Çavuşoğlu: Hırsıza hırsızlığını unutturmayacağız

Denizli Büyükşehir Belediye (DBB) Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, önceki dönem belediye yönetimini sert sözlerle eleştirdi. “Hırsıza hırsızlığını unutturmayacağız” diyen Çavuşoğlu, kendisi ve çalışma arkadaşlarının görev süresi sona erdiğinde mal varlıklarını açıklayacaklarını söyledi.

DBB Meclisi’nin temmuz ayı ilk toplantısının açılışında konuşan Başkan Bülent Nuri Çavuşoğlu, şehrin kaynaklarını en doğru şekilde kullanma mücadelesinin devam ettiğini, kendilerine verilen emaneti bildiklerini, sosyal demokrat belediyeciliğin yüklediği misyon gereği kaynakları ihtiyacı olan insanlarla paylaşmaya, o insanlarla yardım ve dayanışmayı sürdüreceklerini söyledi.

“ÜRETMEK İSTEYEN İNSANLARIN BAŞ TACI EDİLDİĞİ SİSTEMİ KURDUK”

Ülkenin içinde bulunduğu ekonomik şartlar nedeniyle her gün onlarca firmanın iflas ettiğini, kapısına kilit vurulduğunu, yüzlerce konkordatonun ilan edildiğini, esnafın ve çalışan işçilerin iş hayatlarının sona erdiğini kaydeden Çavuşoğlu, “Gerek enflasyon baskısıyla, gerek yüksek faizlerin ağır yüküyle de içinden çıkılamaz bir hal aldığının da hepimiz farkındayız. Biz sosyal demokrat belediyecilik olarak zor durumda olan insanlarla dayanışmayı, özellikle de üretmek isteyenlerin baş tacı yapıldığı bir sistemi kurduk” dedi.

“GÖREVİMİZ SONA ERDİĞİNDE MAL VARLIĞIMIZI AÇIKLAYACAĞIZ”

Yargılanmaktan korkmadıklarını, çiğ yemedikleri için karınlarının ağrımadığını kaydeden Çavuşoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler çıktığımız yolculukta cebimizde kaç para varsa, o yolculuğu bitirdiğimiz gün de açık ve şeffaf verebilecek olanlardanız. Bu operasyonlar yapılırken, hukuk ve adalet katledilirken sesini çıkarmayanlar ya da bu suçları işledikleri iddiasıyla mahkum edilmeye çalışılan arkadaşlarımızın masum olabileceklerini düşünmeyenler yarın yepyeni bir iktidar geldiğinde, ki bunu daha önce Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapılanlarla defaten yaşadık. Ergenekon ve Balyoz diye insanları içeri tıktılar, yıllarca insanları cezaevinde yatırdılar, en son ‘terör örgütünün operasyonuydu, kandırıldık’ dediler. O insanlar bu ülkede terörist muamelesi gördü. Bugün de aynı şeyin yaşandığı hepimiz tarafından malumdur. Ve şunun açık, net olarak bilinmesini istiyorum ki; bizler, beraber yol yürüdüğümüz arkadaşlarım dahil olmak üzere göreve geldiğimizde ve görevimiz sona erdiğinde mal varlıklarımızın hepsini şeffaf bir şekilde açıklayacak haldeyiz.

“DEVRAN DÖNECEK, ADALET TECELLİ EDECEK”

Haberin DevamıReklam




Devranın değişeceğini, hiçbir şeyleri yokken şehir en zengini olanlardan hesabın sorulacağını belirten Çavuşoğlu, “Hiçbir şeyleri yokken, donları bile düzgün değilken bugün şehrin en zenginleri sınıfına girenler unutmasın ki o devran dönecek, adalet doğru tecelli edecek, MASAK raporlarını şehre ve ülkeye sunacak, elde ettikleri gelirle bugünkü servetleri arasında dağlar kadar fark olanlar hesabını verecek” diye konuştu.

“Hırsıza hırsız olduğunu unutturduğunuz gün sizden hesap sormaya başlar. Onun için biz, hırsızın hırsızlığını unutturmayacağız. Çünkü unutturmaya başladığımız anda elindeki karayı başkasına sürmekten bir saniye bile kimse imtina etmiyor” diyen Çavuşoğlu, selefi Osman Zolan’a da göndermelerde bulunarak, şunları söyledi:

“Geçen gün bir toplantıda önceki dönem bir belediye başkanının açıklaması var. ‘Benim hırsızımı ben götürüp bir yere teslim etmem, kapı arkasında ben kendim döverim’ diyor. Aslında her şeyi çok açık ve net özetliyor. ‘Bugün yargı bizim elimizde’ diyor. Biz bunu yargıya teslim etmeyiz ama onun hesabını biz görürüz. Kusura bakma onun hesabını siz göremezsiniz. Bu şehrin kaynaklarını kim yediyse o adaletin önünde hesap verecek, halka hesap verecek. Bunu söyleyecek bir zihniyetin yaşıyor, bu şehrin kaynaklarından faydalanıyor olması benim içimi acıtıyor. Onun için biz hırsızın hırsızlığını unutturmadan sürecimize devam edeceğiz.”

“ÇUVALLA GİDEN PARALARI SORMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

BELTAŞ’a ilişkin iddialarını yineleyen Çavuşoğlu, “Biz açıkladık, geçen gün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanımız açıkladı. BELTAŞ’tan çuvallarla giden paranın hesabını sormaya devam edeceğiz. Bilboardların 200 tanesinin kayıt kürek olmadan parasının kimin tarafından tahsil edildiğini sormaya devam edeceğiz. AKP Milletvekili Cahit Özkan’ın yanında ve emrinde çalıştırdığı personelin maaşını Denizli Büyükşehir Belediyesine ödetmesini, üstüne üstlük devlet memuru yapılmasının hesabını sormaya devam edeceğiz.” dedi.

ZOLAN’A “HİZMETÇİ” ELEŞTİRİSİ

Zolan’a “hizmetçi” üzerinden de yüklenen Çavuşoğlu, “Aynı şekilde evinin özel hizmetçisini, şahsi işlerini gördüğü insanı devlet memuru yapan önceki dönem belediye başkanından da hesap sormaya devam edeceğiz. Bu hesabı kendimiz için değil, yaşadığımız şehirdeki insanların hakkını savunmak için yaptığımızın da bilinmesini isterim” ifadelerini kullandı.