Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak, Aydın-Denizli otoyoluna resmi açılış töreni – D20Haber
20.01.2025, Pazartesi
6 °C / 16 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak, Aydın-Denizli otoyoluna...

Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak, Aydın-Denizli otoyoluna resmi açılış töreni

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 9 Ocak 2025 Perşembe - 09:30Güncelleme: 9 Ocak 2025 Perşembe - 09:30
Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak, Aydın-Denizli otoyoluna resmi açılış töreni

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Kuyucak-Denizli bölümü 3 Kasım 2023, Aydın-Kuyucak bölümü 17 Ekim 2024'te hizmete açılan Aydın-Denizli Otoyolu için yarın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla resmi açılış töreni düzenleneceğini bildirdi.

Yap-İşlet-Devret moeliyle hayata geçirilen Aydın-Denizli Otoyolunun resmi açılışı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilecek.

Konuyla ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, söz konusu törenin yarın yapılacağını dile getirdi. Uraloğlu, otoyol güzergahının trafiğe açılan ilk etabının Kocabaş’tan başlayıp, Pamukkale, Kumkısık, Sarayköy ve Buharkent ilçelerini geçerek Kuyucak’a ulaştığını hatırlatarak, “2. etap ise Kuyucak’tan başlayarak; Nazilli, Yenipazar ve Köşk ilçelerini geçerek Aydın’da sonlanıyor. Otoyolumuz ile Aydın ve Denizli arasında D-320 Devlet Yolu üzerinden 11 ilçe ve 46 adet sinyalize kavşak geçerek, trafik şartlarına göre 1,5 ila 2 saat süren yolculuk süresi 55 dakikaya iniyor.” dedi.

Bakan Uraloğlu, kısalan seyahat süresi ile önemli kazanımlar elde edileceğinin altını çizerek, “Otoyol ile zamandan 6,4 milyar lira, akaryakıttan ise 1 milyar lira olmak üzere yıllık toplam 7,4 milyar lira tasarruf edeceğiz” açıklamasında bulundu.

Aydın-Denizli Otoyolu’nun bir diğer önemli faydasının ise çevreye ve ekolojik dengeye olan katkısı olduğunu dile getiren Uraloğlu, “Projemiz yıllık 61 bin ton daha az karbon salınımı anlamına geliyor. Böylece daha yeşil bir ulaşım altyapısını da desteklemiş oluyoruz.” dedi.

Aydın ve Denizli illerinin Ege, Akdeniz ve İç Anadolu arasında köprü vazifesi gördüğünü kaydeden Bakan Uraloğlu sözlerine şu şekilde devam etti:

“Otoyolumuz ile özellikle ticari ve turistik trafiğin geçiş noktası olan bölgemizin ulaşım ağının gücüne güç katacağız. Özellikle turizm sektörü için önemli fırsatlar ve kolaylıklar sunuyor. Pamukkale, Efes, Didim ve Kuşadası gibi turizm merkezlerine yüksek standartlı ulaşımı sağlaması ve süreyi kısaltması bölgeyi ziyaret edenlerin zamanlarını daha verimli geçirmelerini sağlayacak. Bu vesileyle turistik aktiviteler artacak, vatandaşlara yeni yatırım ve istihdam fırsatları sunacak.”

Uraloğlu ayrıca, otoyolun hizmete sunulmasıyla; bölgenin en önemli ihracat merkezi konumundaki İzmir Limanı’na Denizli üzerinden sanayi ve tarım ürünlerinin daha kısa sürede nakledilmesinin mümkün olduğunu kaydetti.