Erdoğan’dan bayram tatili ve hububat fiyatları açıklaması – D20Haber
19.04.2024, Cuma
11 °C / 27 °C Denizli Hava Durumu
  1. ANA SAYFA
  2. /
  3. GÜNDEM
  4. /
  5. Erdoğan’dan bayram tatili ve hububat fiyatları...

Erdoğan’dan bayram tatili ve hububat fiyatları açıklaması

A- A+
D20HABER
Yayınlanma: 6 Haziran 2023 Salı - 20:33Güncelleme: 6 Haziran 2023 Salı - 20:45
Erdoğan’dan bayram tatili ve hububat fiyatları açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni kabinenin ilk toplantısının ardından Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını açıklarken, buğday ve arpa fiyatlarını da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kabine toplantısının sonrasında açıklamalarda bulundu. Erdoğan’ın açıklamasında öne çıkan başlıklar şöyle:

● Toprak mahsulleri Ofisimizin (TMO) alım fiyatlarını ekmeklik buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ise 7 bin lira olarak kararlaştırdık. Bu fiyatlara ilave olarak Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı tüm üreticilerimize buğday için ton başına bin lira, arpa için ton başına 500 lira hububat üretim desteği olarak verilecektir. Bu rakamlarla üreticilerimizin eline ton başına ekmeklik buğdayda 9 bin 250, arpada ise 7 bin 500 lira geçecektir.

● Emeklilerimizin maaşlarını ve bayram ikramiyelerini inşallah Kurban Bayramı öncesinde ödeyeceğiz.

● Kurban Bayramı'nda özellikle turizm sektörümüzü hareketlendireceğine inandığı bir müjdeyi paylaşmak istiyorum. Bu sene Kurban Bayramımızı 28 Haziran ile 1 Temmuz arasında idrak edeceğiz. İstişarelerimiz neticesinde 26 ve 27 nisan günlerini de idari izin kapsamına almayı kararlaştırdık. Hafta sonlarıyla birlikte vatandaşlarımız toplam 9 gün bayram tatili yapma imkanı bulacaktır.